Μετά από 35 περίπου χρόνια πελατειακού κράτους και εκτροφής κομματικών και ποινικών συμμοριών, η Ελλάδα έφτασε πλέον στο σταυροδρόμι της αλλαγής κατεύθυνσης και της αβύσσου.
Αν δεν θέλουμε να οδηγηθεί η Ελλάδα στην άβυσσο πρέπει άμεσα να αλλάξει το σημερινό απόλυτα διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, δυστυχώς η αλλαγή αυτή δεν μπορεί να γίνει μέσα από τα υπάρχοντα πολιτικά κόμματα, η Ιστορία δεν γράφεται πάνω σε γραμμένες και μουτζουρωμένες σελίδες, αλλά μόνο πάνω σε λευκές σελίδες, για αυτό είναι άμεση πολιτική και κοινωνική ανάγκη η δημιουργία ενός Νέου κόμματος, κινήματος, όπως και να το πείτε το ίδιο είναι, ενός κόμματος που θα ξεκινήσει από τους υπάρχοντες αδιάφθορους «καθαρούς» πολιτικούς, αν υπάρχουν και θα συμπεριλάβει στους κόλπους του το σύνολο των Ελληνίδων και των Ελλήνων πολιτών.
15 τουλάχιστον σημεία, υπάρχουν τουλάχιστον 45 αλλαγές που πρέπει να γίνουν αλλά νομίζω ότι θα ήταν κουραστικό να αναφερθούν όλες εδώ, που κατά την άποψη μου πρέπει να υπάρχουν στην ιδρυτική διακήρυξη και στο καταστατικό του νέου αυτού κόμματος που θα φέρει την πολιτική και κοινωνική αλλαγή στην Ελλάδα είναι τα έξης:
1./ Κατάργηση του μοντέλου του αρχηγικού κόμματος : Οι επιτυχίες σήμερα μπορούν να έλθουν μόνο με ομαδική εργασία και συνεργασία, Οι θέσεις του Αρχηγού κόμματος, του Πρωθυπουργού, των Υπουργού, των Υφυπουργών κλπ. εμπεριέχουν χρονοδιαγράμματα και στόχους και θα συνυπογράφονται με το κόμμα και την κοινοβουλευτική ομάδα, πχ. τρίμηνο έλεγχο για επίτευξη συγκεκριμένων στόχων, αν οποιοσδήποτε και σε οποιαδήποτε θέση και αν βρίσκεται αποτύχει στην επίτευξη των στόχων για δύο τρίμηνα απλά αντικαθίσταται απο κάποιον άλλο.
Όλες οι θέσεις πρέπει να εκλέγονται με δημοκρατικές διαδικασίες απλής αναλογικής για τον μεν αρχηγό, καμιά σχέση με τον πρωθυπουργό, από το κόμμα, για δε όλες τις άλλες θέσεις από την κοινοβουλευτική ομάδα.
2./ Προδιαγραφές μελών: Αυστηρές και αδιάβλητες προδιαγραφές για όλους, όσους θέλουν να συμμετέχουν για οποιαδήποτε θέση στο νέο κόμμα συμπεριλαμβανομένων και των υποψηφίων βουλευτών.
Τα κριτήρια για την συμμέτοχη, για οποιαδήποτε θέση πρέπει να είναι κατά σειρά προτεραιότητας.
1) Το αποδεδειγμένο με ακλόνητα αποδεικτικά στοιχεία Ήθος του υποψηφίου.
2) Ο Δείκτης πνευματικής ευφυΐας του.
3) Ο Δείκτης διορατικότητας του.
4) Η Αριστεία του (η αφιλοκερδή προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο)
5) Η αποκλειστική προσήλωση του στην Δημοκρατία.
3./ Διαφθορά : Η παραδειγματική τιμωρία του οποιουδήποτε οργανώνει, μετέχει ή συμμετέχει σε πράξεις διαφθοράς, κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος κλπ. “μία μόνο ποινή ισόβια” και δήμευση της προσωπικής και οικογενειακής περιουσίας του.
Αυτό προϋποθέτει ότι πρέπει να χαρακτηριστούν αυτές οι πράξεις ως πράξεις εθνικής προδοσίας (όχι απλά κακουργήματα), ως εναλλακτική λύση θα μπορούσε να ήταν η πιθανή επαναφορά του μέτρου του εξοστρακισμού και δήμευση της περιουσίας του, βασική προϋπόθεση επιτυχούς καταπολέμησης της διαφθοράς είναι και η κατάργηση της βουλευτικής και κάθε άλλης ασυλίας.
4./ Πολιτικό σύστημα: Έλεγχος της νομοθετικής εξουσίας, δηλαδή της Βουλής, από την Γερουσία, δημιουργία δηλαδή ενός δεύτερου σώματος, που θα εκλέγεται και αυτό, όπως και οι βουλευτές από τους Έλληνες Πολίτες και θα ελέγχει τους νόμους και τις τροπολογίες της Βουλής με δικαιώματα απορρίψεως τους.
5./ Ηλεκτρονική Δημοκρατία: Πλήρη και άμεση εφαρμογή της Ηλεκτρονικής Δημοκρατίας στο εσωτερικό του κόμματος, δηλαδή τα μέλη θα ψηφίζουν ηλεκτρονικά και από οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας ή του πλανήτη και αν βρίσκονται, οι συγκεντρώσεις, τα συνέδρια, οι ψηφοφορίες κλπ. το μόνο που κάνουν είναι να σπαταλούν το δημόσιο – κομματικό χρήμα, να δημιουργούν κλίκες και να καθυστερούν από την επίτευξη των στόχων τους συμμετέχοντες και σκληρά εργαζόμενους στο κόμμα.
Η ίδια Ηλεκτρονική Δημοκρατία πρέπει να εφαρμοσθεί σταδιακά, το δυνατόν συντομότερα, και για όλους τους Έλληνες Πολίτες για τις εκλογές, τα δημοψηφίσματα κλπ.
6./ Κοινωνική Δημοκρατία: Άμεσος προσδιορισμός των ορίων φτώχιας, αξιοπρεπούς διαβιώσεως, πλουτισμού και άκρατου πλουτισμού.
1) Κάλυψη του ορίου φτώχιας (Κρατική χρηματική κάλυψη)
2) Μηδενική φορολόγηση μέχρι του ορίου αξιοπρεπούς διαβίωσης.
3) Χαμηλή φορολόγηση μέχρι του ορίου πλουτισμού (πχ. 10-15%)
4) Πολύ υψηλή φορολόγηση του άκρατου πλουτισμού (π.χ. 60-70%) εκτός και αν ο φορολογούμενος επανεπενδύσει το γενικό σύνολο των κερδών του σε διαφορετικό είδος και μορφή επενδύσεως από αυτήν που τα απέκτησε.
7./ Αντιμετώπιση της Φοροδιαφυγής: κάθε επιχειρηματίας και κάθε επιχείρηση πρέπει να θεωρείται εκ προοιμίου ειλικρινής, και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται.
Αν όμως συλληφθεί ανειλικρινής, δηλαδή φοροφυγάς κλπ. τότε η τιμωρία πρέπει να είναι παραδειγματική, άκρως εξοντωτικά πρόστιμα, πρόστιμα που να τον υποχρεώνουν να πουλήσει την επιχείρηση του για να τα πληρώσει και ταυτόχρονο κλείσιμο της επιχείρησης για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Με φόρους 10-15% όποιος φοροδιαφύγει, δεν το κάνει από ανάγκη αλλά από πεποίθηση και δεν πρόκειται ποτέ να σταματήσει να φοροδιαφεύγει.
8./ Υγεία και Ασφαλιστικό: άμεση συνένωση των Ασφαλιστικών Ταμείων σε ένα (στον κλάδο της υγείας, πλήρη ισότητα στην υγεία)
Άμεση συνένωση των επικουρικών Ταμείων σε ένα, και αυτό να γίνει ταυτόχρονα είτε αυτόνομη Τράπεζα, είτε να συνεταιριστεί με υπάρχοντα Δημόσιο Τραπεζικό οργανισμό (π.χ. Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Αγροτική)
Άμεση μηχανοργάνωση του ασφαλιστικού ταμείου και εφαρμογή σε αυτό του Ο.Σ.Δ.Α.Τ. (http://grosn.blogspot.com/2010/01/blog-post_11.html).
Η εφαρμογή του Ο.Σ.Δ.Α.Τ. (και όχι κάτι σαν εφαρμογή) στα ασφαλιστικά ταμεία επαναφέρει σ’ αυτά περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια Ευρώ το έτος.
Άμεση μηχανοργάνωση των Κρατικών Νοσοκομείων, των κέντρων Υγείας και γενικά κάθε τομέα της Δημόσιας Υγείας.
Επειδή σίγουρα θα βρεθούν κάποιοι που θα αντιδράσουν στις αλλαγές του τομέα της Υγείας, να είστε σίγουρος ότι όλοι αυτοί που θα αντιδράσουν ανήκουν στις σημερινές υπάρχοντες συμμορίες.
Στόχος είναι η απόλυτα δωρεάν δημόσια υγεία για κάθε Ελληνίδα και Έλληνα πολίτη.
9./ Ακρίβεια: Άμεση αντιμετώπιση της ακρίβειας, είτε καταργώντας τελείως την ελεύθερη αγορά από την Ελλάδα, η ελεύθερη οικονομία είναι ανεφάρμοστη σε πληθυσμιακά μεγέθη του επιπέδου της Ελλάδας, αν γίνουμε στην Ελλάδα πάνω από 50.000.000 κάτοικοι περίπου τότε την εφαρμόσουμε, είτε εφαρμόζοντας ανώτατο όριο πωλήσεως κάθε προϊόντος, μία λύση για να το πετύχουμε αυτό είναι να μην δεχόμαστε τιμές εισαγωγής/πωλήσεως οποιουδήποτε προϊόντος πάνω από την κατώτατη τιμή πωλήσεως του σε οποιοδήποτε κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
10./ Παιδεία: Άμεσο Ηλεκτρονικό σχολείο, κατάργηση του μαυροπίνακα, των βιβλίων και των τσαντών των μαθητών και άμεση εφαρμογή του Ο.Σ.Ο.Δ. στην Παιδεία (http://grosn.blogspot.com/2010/01/blog-post_13.html).
Ήδη διαθέτουμε υπέρ αρκετές σχολικές αίθουσες, όχι γιατί οι Πολιτεία έκανε κάτι για αυτό, αλλά λόγω της υπογεννητικότητας, τι νόημα έχει να περιμένουμε άλλα 15 ή 20 χρόνια, που τότε θα διαθέτουμε και άδειες αίθουσες στα Πανεπιστήμια, για να καταργήσουμε τις Πανελλαδικές εισαγωγικές στα Πανεπιστήμια εξετάσεις.
Άμεση και ελεύθερη είσοδο στα Δημόσια Πανεπιστήμια όλων των Ελληνίδων και Ελλήνων Πολιτών.
να είστε σίγουρος ότι όλοι αυτοί που θα αντιδράσουν ανήκουν στις σημερινές υπάρχοντες συμμορίες, μετά από περισσότερα από 8 χρόνια προσπαθειών μου, έχω πλήρως καταλάβει τον τρόπο λειτουργίας τους.
Με τον τρόπο αυτό, από την ανατρεπτική αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Δημόσιας Παιδείας και από το σταμάτημα της οικογενειακής φροντιστηριακής οικονομικής αφαίμαξης, λόγω της κατάργησης των εισαγωγικών Πανεπιστημιακών εξετάσεων, θα επιτευχθεί η πραγματική δωρεάν Δημόσια Παιδεία, στόχος είναι ο Έλληνας Πολίτης να μην πληρώνει ούτε ένα Ευρώ για την Παιδεία των παιδιών του για οτιδήποτε και σε οποιονδήποτε.
11./ Δημόσια Διοίκηση: Άμεση και πλήρη μηχανοργάνωση όλων των υπηρεσιών της δημόσιας διοίκησης, ο Έλληνας Πολίτης δεν πρέπει να έρχεται σε κανενός είδους επαφή με τον δημόσιο υπάλληλο, ο δημόσιος υπάλληλος μετατρέπεται σε εντολοδόχο του Έλληνα Πολίτη, ο Έλληνας Πολίτης είτε μόνος του είτε μέσω των Κ.Ε.Π. είτε μέσω των Υπουργείων μεταβιβάζει με ηλεκτρονικό τρόπο το αίτημα του, και ο δημόσιος υπάλληλος αναλαμβάνει να το ικανοποιήσει, τρέχοντας αυτός από υπηρεσία σε υπηρεσία.
Το ίδιο ισχύει και για τον Έλληνα ή αλλοδαπό επιχειρηματία που δραστηριοποιείτε στην Ελλάδα.
Φυσικά όλα αυτά γίνονται μέσα σε εύλογα και μικρά χρονικά περιθώρια, δημόσιος υπάλληλος που δήθεν δεν προλαβαίνει να τελειώσει την εργασία, που αναλαμβάνει για την εξυπηρέτηση του Έλληνα Πολίτη, μέσα σ’ αυτά τα χρονικά περιθώρια απολύεται για άρνηση εργασίας.
12./ Κρατική Διοίκηση: Δεν υπάρχει λόγος υπάρξεως πολλών υπουργείων, τα Υπουργεία πρέπει να είναι μονοψήφιος αριθμός, για να τελειώνουν γρήγορα και αποδοτικά το έργο τους, πρέπει να είναι λίγα και με πολλούς Υφυπουργούς και Γραμματείς, έναν για κάθε μεγάλο ή ουσιαστικό έργο που αναλαμβάνουν, ο οποίος και θα εγκαθίσταται στον χώρο του έργου.
13./ Ανάπτυξη: Η Ελλάδα είναι επιτακτική ανάγκη, να στρέψει το σύνολο των πόρων που διαθέτει, για την ανάπτυξη αποκλειστικά και μόνο στις νέες τεχνολογίες και στην καινοτομία, αξιοποιώντας είτε το υπάρχον ανθρώπινο δυναμικό της, είτε φέρνοντας ιδιαίτερα ευφυείς νέους και νέες από την ευρύτερη γεωγραφική περιοχή μας, είτε προσκαλώντας τους ομογενείς μας.
14./ Στήριξη και υποστήριξη νέων οικογενειών: Το κράτος αναλαμβάνει την δαπάνη ίδρυσης και πρωτογενούς λειτουργίας, τουλάχιστον για δύο έτη, οικογενειακής καινοτόμου επιχείρησης για κάθε νέο ζευγάρι που κανένα από τα δύο μέλη του δεν ανήκει στους έχοντες και κατέχοντες, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση, με πρόσθετα μέτρα και παροχές, στα νέα ζευγάρια που αποφασίζουν να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά εκτός των αστικών κέντρων.
15./ Δικαιοσύνη: Ο Υπουργός Δικαιοσύνης πρέπει να είναι δικαστής και όχι πολιτικό πρόσωπο, οι υφυπουργοί πρέπει να είναι πολιτικά πρόσωπα.
Πλήρη κωδικοποίηση και κατάργηση της σημερινής πολυνομίας.
Οι νόμοι πρέπει να είναι λίγοι και απολύτως σαφείς για τους Έλληνες Πολίτες χωρίς παραθυράκια και εξαιρέσεις μικρές ή μεγάλες και να αντιμετωπίζουν όλους τους Έλληνες Πολίτες με ισονομία, χωρίς ισονομία δεν υπάρχει Δημοκρατία.
Επίσης πρέπει να είναι και επιστρεπτέοι, δηλαδή να μην υπάρχει δίκη όπου να μην τιμωρείται κανένας, σε κάθε δίκη πρέπει κάποιος εκ των αντιδίκων να τιμωρείται, συμπεριλαμβανομένων και των δικηγόρων τους.
Μιχάλης Σολωμακάκης
Υστερόγραφο, το ονοματεπώνυμο μου δεν το έβαλα γιατί επιζητώ κάποια θέση ή καταξίωση, το έβαλα απλά για να μην υπάρχουν παρερμηνείες.
No comments:
Post a Comment