Pages

.

Ο Παγκόσμιος εξευτελισμός της Δημοκρατίας

Παρ’ όλα τα 12 ώρα και 14 ώρα που εξαναγκάζομαι να εργάζομαι για να προσφέρω μια αξιοπρεπή ζωή στην οικογένεια μου αποφάσισα από σήμερα και κάθε 2 έως 3 ημέρες, ελπίζω να μπορώ, να δημοσιοποιώ και ένα άρθρο προσπαθώντας να συμβάλω, στην αφύπνιση του ήθους των Ελληνίδων και των Ελλήνων πολιτών.

Σήμερα έκλεισα 39 χρόνια εργασίας, με ένσημα, έχω εργαστεί και 2 ως 3 χρόνια, δεν θυμάμαι πλέον ακριβώς χωρίς ένσημα, βλέπετε το σπορ αυτό, της μη ασφάλισης, υπήρχε από παλιά, δεν είναι τόσο νέο φρούτο.

Σήμερα που ο πλανήτης βράζει γενικά, είναι περισσότερο επίκαιρο από ποτέ να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας ότι αυτή η κατάσταση των απανταχού του πλανήτη κοινοβουλευτικών «δικτατοριών» δεν βγάζει πουθενά.

Σε κανένα Κράτος ή συνομοσπονδία Κρατών, Πόλεων, Πολιτειών κλπ. δεν υπάρχει σήμερα Δημοκρατία, Ισονομία και Δικαιοσύνη και προπάντων δεν υπάρχει ήθος.
Τώρα θα μου πείτε, εδώ δεν υπάρχει Δημοκρατία στην Ελλάδα, που γέννησε την Δημοκρατία και δίδαξε την ύπαρξη του ήθους , είναι δυνατόν να υπάρχει Δημοκρατία κάπου αλλού.

Δυστυχώς αλλά οι γεωπολιτικές συνθήκες και οι πόλεμοι του προηγούμενου αιώνα απομάκρυναν τους ευφυείς και τους ιδιοφυείς από την πολιτική, προσφέροντας τον χώρο στους «ηλιθίους» (κατά την εγκληματολογία), και δίνοντας τους το δικαίωμα να συναθροιστούν και να φτιάξουν πολιτικές «παρέες», «συμμορίες», «γιάφκες», «κόμματα», «κινήματα» όπως και να τους χαρακτηρίσετε το ίδιο είναι, και με απόλυτη συμμοριτική αντίληψη ανέλαβαν όχι να κυβερνήσουν ηθικά τα Κράτη και τους πολίτες, αλλά τελείως ανήθικα και δια ιδίων όφελος των ιδίων και της παρέας τους, να καταληστέψουν το Κράτος που ανέλαβαν να κυβερνήσουν.

Το πρόβλημα δεν είναι μονόπλευρο, δεν φταίνε δηλαδή μόνο οι «ηλίθιοι», φταίνε και οι ευφυείς και οι ιδιοφυείς, αυτό το μικρό περίπου 3-5% που διαθέτη κάθε κοινωνία, κάθε Κράτος, που πίστεψαν ότι ασχολούμενοι με τις επιχειρήσεις και αποκτώντας πολλά χρήματα θα ήταν απρόσβλητοι από τις γεωπολιτικές εξελίξεις.

Αισθάνομαι ότι έχει φτάσει πλέον η εποχή που πρέπει να ξανά επιστέψουμε στην Δημοκρατία, τουλάχιστον στην Ελλάδα, με τα τεχνολογικά μέσα που διαθέτουμε σήμερα είναι πλέον και εφικτό και εύκολο, και λόγο των σημερινών καταστάσεων απολύτως αναγκαίο.

Η εποχή του «one men show» και της συμμοριτικής Κυβερνητικής αντίληψης έχει περάσει πλέον ανεπίστρεπτα, το τρένο έχει φύγει από τον σταθμό και δεν γυρίζει πίσω, η μοναδική αναίμακτη λύση που φαίνεται να υπάρχει πλέον είναι η άμεση επιστροφή στην Δημοκρατία και οι αποφάσεις, οι οποιοσδήποτε αποφάσεις ακόμα και αν τα φρούτα του κλαδιού του δέντρου του διπλανού οικοπέδου ανήκουν στο οικόπεδο που είναι το δέντρο ή στο οικόπεδο που είναι το κλαδί, να παίρνονται αποκλειστικά και μόνο με δημοψηφίσματα, δηλαδή να είναι συνυπεύθυνοι για τους Νόμους, τις αποφάσεις, και την πορεία της Ελλάδας η πλειοψηφία των Ελληνίδων και των Ελλήνων πολιτών, και όχι μικρές ασήμαντες κομματικές μειοψηφίες του 20-25% που είναι σήμερα.

One Stop News

Μιχάλης Σολωμακάκης

No comments:

Post a Comment