Pages

.

Μηνυτήρια αναφορά από το ΑΧΕΠΑ.

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε η διοίκηση του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ σχετικά με τις ελλείψεις που καταγράφονται στο νοσοκομείο.  Η εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης, Ιωάννα Κατσή, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διαπιστωθεί αν από την αναστολή της προμήθειας αναλώσιμων υλικών τελούνται τα αδικήματα της έκθεσης σε κίνδυνο εις βάρος ασθενών και της παρεμπόδισης αποτροπής κοινού κινδύνου.

Η τραγική κατάσταση που καταγράφεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ ωστόσο δεν είναι η μοναδική περίπτωση. Τεράστιες ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά παρατηρούνται σε πολλά νοσοκομεία της χώρας.

Χαρακτηριστικό  παράδειγμα της κατάστασης που επικρατεί είναι η απόφαση της διοίκησης του Νοσοκομείου Αττικόν να αναστείλει τη λειτουργία της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής.

Στη Χίο, οι συγγενείς των ασθενών αγοράζουν οι ίδιοι καθετήρες ή γύψο, ενώ ανάλογη κατάσταση επικρατεί και στις Σέρρες ή στη Λάρισα.

Στη Θεσσαλονίκη, δύο σύλλογοι εθελοντών αιμοδοτών διέθεσαν χρήματα για να προμηθεύσουν το Κέντρο Αιμοδοσίας του Ιπποκρατείου με ασκούς αίματος. Επιπλέον, έχουν σταματήσει οι μεταγγίσεις, αφού δεν μπορούν να ελεγχθούν 700-800 φιάλες αίματος που έχουν συλλεχθεί, επειδή δεν υπάρχουν αντιδραστήρια.
Επίσης στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, λουκέτο έβαλε και η Αγγειοχειρουργική Κλινική, αφού τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι ακριβά και δεν υπάρχουν τα χρήματα για την αγορά τους.

Στη Ρόδο, τέλος, οι λίστες αναμονής στη Χειρουργική Κλινική αγγίζουν τους 6 μήνες και στην Ορθοπεδική τον έναν χρόνο, λόγω ελλείψεων υλικών και κυρίως προσωπικού.

No comments:

Post a Comment