Για μία ακόμη φορά οι βουλευτές, αλλά και οι υπάλληλοι του Κοινοβουλίου μένουν στο απυρόβλητο από τις πάσης φύσεως περικοπές, επικαλούμενοι νόμο που ψηφίστηκε το 1957 !!!
Ολα ξεκίνησαν το βράδυ της Δευτέρας, όταν ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου αποφάσισε περικοπές 10% στα ειδικά επιδόματα 150.000 υπαλλήλων δέκα υπουργείων, στις υπερωρίες όλων των εργαζομένων στο Δημόσιο και σε όλα τα λειτουργικά έξοδα των δημόσιων υπηρεσιών, προκειμένου να εξοικονομηθούν 2,7 δισεκατομμύρια ευρώ. Τότε, λοιπόν, διαπιστώθηκε ότι οι περικοπές μπορούν να γίνουν σε όλους, με εξαίρεση τους βουλευτές και τους υπαλλήλους του Κοινοβουλίου, που προστατεύονται με νόμο ο οποίος ψηφίστηκε πριν από πενήντα τρία χρόνια.
Σύμφωνα με αυτόν, οι εκταμιεύσεις από τα κρατικά ταμεία που χρηματοδοτούν τις πάσης φύσεως δαπάνες, επιδόματα και ειδικές αμοιβές για τα μέλη του Κοινοβουλίου και του προσωπικού του δεν ελέγχονται από το υπουργείο Οικονομικών, αλλά η διαχείριση του κονδυλίου γίνεται αποκλειστικά και μόνο από το βουλευτικό σώμα. Για οποιαδήποτε μεταβολή ή περικοπή δαπανών της Βουλής απαιτείται έγκριση της Ολομέλειας. Μιλάμε για ένα τεράστιο ποσό, καθώς μόνο πέρυσι άγγιξε τα 222 εκατομμύρια ευρώ !!!
Εάν το Δημόσιο μπορούσε να βάλει «μαχαίρι» στον κωδικό που αφορά τις δαπάνες της Βουλής, τότε με τη μείωση κατά 10% θα μπορούσε να εξοικονομήσει πάνω από 30 εκατ. ευρώ. Αν μη τι άλλο, το όφελος θα ήταν πολύ μεγάλο. Βάσει του νόμου του 1957 όμως, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου δεν μπορεί να προβεί σε περικοπές στα κονδύλια που προορίζονται για τη Βουλή. Οπότε, τόσο οι βουλευτές όσο και οι υπάλληλοι του Κοινοβουλίου θα συνεχίζουν να απολαμβάνουν τους δεκαέξι μισθούς τους σε ετήσια βάση και τα πάσης φύσεως επιδόματά τους. Ποιος είπε ότι δεν υπάρχουν υπάλληλοι «δύο ταχυτήτων» και πως οι εθνοπατέρες μας δεν θα έβρισκαν πάλι την άκρη για να ξεφύγουν από τη φορολόγηση.
One Stop News
No comments:
Post a Comment