Pages

.

ΗΘΟΣ και Υπουργείο Παιδείας

Όταν το ΗΘΟΣ και το Υπουργείο Παιδείας έχουν πάρει διαζύγιο, διαβάσαμε χθες 01 Φεβρουαρίου 2010, στην Ιστοσελίδα του MEGA.

Ψηφιακές τάξεις θα αποκτήσουν τα σχολεία όλης της χώρας από τον Σεπτέμβριο, οπότε οι μαθητές θ' αρχίσουν να δουλεύουν με βάση τις νέες τεχνολογίες.

Στο νέου τύπου σχολείο ο μαθητής θα έχει πρόσβαση μέσω του Διαδικτύου σε άπειρες πηγές γνώσεις για κάθε μάθημα και θα κατευθύνεται στην ασφαλή χρήση του Ίντερνετ, με τις οδηγίες των εκπαιδευτικών.

Η διδακτέα ύλη θα βρίσκεται στο Διαδίκτυο και η διδασκαλία θα γίνεται μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή, αλλά και με τη βοήθεια της καινοτόμου τεχνολογίας του ψηφιακού διαδραστικού πίνακα.

Στο πλαίσιο της καθιέρωσης των νέων μεθόδων στα σχολεία, το υπουργείο Παιδείας υιοθέτησε το πείραμα δύο εκπαιδευτικών φιλολογίας και φυσικής αντίστοιχα, που χρησιμοποιούν στα σχολεία τους τις νέες μεθόδους και εργάζονται μαζί με τους μαθητές μέσω του Διαδικτύου, δίδοντάς τους γνώσεις ακόμη και φροντιστηριακού τύπου.

Στα σχέδια του υπουργείου Παιδείας είναι να καλέσει τους εκπαιδευτικούς που έχουν εκπονήσει ή εργάζονται στα σχολεία τους με καινοτόμες μεθόδους και προγράμματα να καταθέσουν τις προτάσεις τους.

Επίσης, θα βραβευθούν τα 100 σχολεία που εφαρμόζουν καλύτερα τα πρωτοποριακά προγράμματα των καθηγητών που εργάζονται πάνω σ' αυτά, σε εθελοντική βάση.

Όταν το κατ’ εξοχήν Υπουργείο που έπρεπε να διδάσκει ΗΘΟΣ, απαλλοτριώνει, μελέτες του 2003, Ελλήνων πολιτών, τότε η Ελλάδα δεν έχει κανένα απολύτως μέλλον.

Η από το 2003 μελέτη, και η κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας του Υπουργείου Παιδείας. http://grosn.blogspot.com/2010/01/blog-post_13.html

One Stop News

No comments:

Post a Comment