Pages

.

Όταν αυτοί χαίρονται, τότε το πρόβλημα είναι σοβαρό και για μας και για την Ελλάδα.

Την ανακούφισή της για την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος εξέφρασε η Γερμανίδα Καγκελάριος. «Είναι πράγματι μια καλή είδηση το ότι η Ελλάδα ενέκρινε το πρόγραμμα περικοπών», δήλωσε η Άγκελα Μέρκελ από το Βερολίνο.

Με τη σημερινή έγκριση του επικαιροποιημένου οικονομικού προγράμματος από την ελληνική Βουλή, η χώρα έκανε ένα σημαντικό βήμα μπροστά στην κατεύθυνση της δημοσιονομικής σταθεροποίησης και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων για τόνωση της ανάπτυξης, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας και Υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ, δήλωσε στο περιθώριο εκδήλωσης στο Βερολίνο, ότι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας είναι μια αχτίδα φωτός, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα θα πρέπει τώρα να μπει σε έναν συνεπή δρόμο ανάπτυξης προκειμένου να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της.

Αύριο, τα βλέμματα της Ευρώπης θα είναι και πάλι στραμμένα στην Αθήνα, καθώς οι Έλληνες βουλευτές καλούνται να εγκρίνουν τον εκτελεστικό νόμο. Μια δεύτερη θετική ψήφος θα ανοίξει τον δρόμο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης των δανείων προς την Ελλάδα, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι.

Σε δηλώσεις του προς το Reuters ο γερμανός υφυπουργός Οικονομικών Στέφεν Κάμπετερ επισήμανε ότι με τον τρόπο αυτό εκπληρώνεται μια βασική προϋπόθεση ενόψει των επικείμενων αποφάσεων των Υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης την προσεχή Κυριακή.

One Stop News

No comments:

Post a Comment