Pages

.

Καλλιτεχνικές εκδηλώσεις

Δεν έρχονται μόνο Χριστούγεννα, έρχονται και νέες παραστάσεις, εκθέσεις, party και συναυλίες. Φορέστε τα καλά σας, ενημερωθείτε, προμηθευτείτε εισιτήρια, περπατήστε ανάμεσα σε γιορτινές πλατείες, δρόμους, κτίρια.

Στο ΚΤΙΡΙΟ ΤΣΙΛΛΕΡ - ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ του Εθνικού Θεάτρου ανεβαίνει από τις 19 Δεκεμβρίου το κλασικό αριστούργημα του Άντον Τσέχοφ «Ο Θείος Βάνιας» σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά. Στο θέατρο Βασιλάκου “χύνεται αίμα” και μάλιστα στο χιόνι. Ο Πέτρος Ζούλιας σκηνοθετεί το έργο του Philip Ridley «Αίμα στο χιόνι» με τη Βέρα Κρούσκα και τον Τάσο Φόη στους κεντρικούς ρόλους. Στο Από Μηχανής Θέατρο παρουσιάζονται δύο μονόλογοι σε μια κοινή παράσταση: «Είσαι η μητέρα μου» του Γιόοπ Άντμιρααλ και «Η γυναίκα της Πάτρας» του Γιώργου Χρονά με τον Χρήστο Βαλαβανίδη και την Ελένη Κοκκίδου, ενώ στο Αμφι-Θέατρο Σπύρου Ευαγγελάτου ξεκινούν οι παραστάσεις του κορυφαίου έργου του Ίψεν «Έντα Γκάμπλερ».

Στο χώρο των εκθέσεων, το Μουσείο Μπενάκη τιμά τον μεγάλο ¨Έλληνα ζωγράφο Γιάννη Τσαρούχη με μια αναδρομική έκθεση, το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης εγκαινιάζει την έκθεση με τίτλο «Γη-Ίχνη» και το Ίδρυμα Θεοχαράκη παρουσιάζει την έκθεση «Σπύρος Παπαλουκάς: Αγιογραφίες, Σχέδια, Μακέτες»,

Αν πάλι είστε παιδιά, έχετε παιδιά, ή αισθάνεστε παιδιά, οι προτάσεις είναι πολλές. Ενόψει χριστουγεννιάτικων διακοπών, οπλιστείτε με καλή διάθεση και ξεκινήστε! Χτυπήστε τη «Μικρή Πόρτα» της Ξένιας Καλογεροπούλου και γνωρίστε το σκοτεινό αλλά και ονειρικό κόσμο των αδερφών Γκριμ. Απολαύστε χριστουγεννιάτικες προβολές στο Νέο ψηφιακό Πλανητάριο και πειραματιστείτε στο Ίδρυμα Ευγενίδου με χριστουγεννιάτικα πειράματα. Επίσης ακούστε αγαπημένα παραμύθια στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης αλλά και στο Παλλάς με τον Διονύση Σαββόπουλο να μας ξεναγεί στο «Περιβόλι του τρελού». Τέλος, αν περάσετε από το Bios, να κάνετε ησυχία… γιατί εκεί ο Βασιλιάς ακούει… Μιλάμε για τη νέα πρόταση της εταιρείας μουσικού θεάτρου «Οι όπερες των ζητιάνων», η οποία επιστρέφει στο Bios με παιδικό μουσικό θέατρο και την παράσταση «Σιωπή, ο βασιλιάς ακούει».

ELCMag

No comments:

Post a Comment