Pages

.

Το δημοσιονομικό πρόβλημα της Ελλάδας


H Ελλάδα από 2001, με τη συμμετοχή της στο ευρώ, δανειζόταν με ευνοϊκά επιτόκια, τα οποία της επέτρεπαν να εξοικονομήσει χρήματα από τα χαμηλά χρεολύσια, ώστε να μειώσει το δημόσιο χρέος της

Δυστυχώς οι προηγούμενες κυβερνήσεις του Κυρίου Σημίτη και του Κυρίου Καραμανλή προτίμησαν να ρίξουν αυτά τα χρήματα στην κατανάλωση και την ψηφοθηρία με αποτέλεσμα σήμερα, σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, η Ελλάδα να έχει σοβαρότατο πρόβλημα.

Το δημοσιονομικό πρόβλημα της Ελλάδας, δεν αποτελεί κανενός είδους πρόβλημα για το Ευρώ, αυτό πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπ’ όψιν τους αυτοί (οι ευρωζητιάνοι) που νομίζουν ότι θα εκβιάσουν την Ευρωπαϊκή ένωση, και αυτό για δύο κυρίως λόγους.

1. Η Ελλάδα, στα πλαίσια της ευρωζώνης, εκπροσωπεί ένα πολύ μικρό κομμάτι του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος και από μόνη της είναι αδύνατον να θέσει σε κίνδυνο το ευρώ.

2. Αν πάρουμε για παράδειγμα την Καλιφόρνια, που βρίσκεται πραγματικά, στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, που έχει υπερδιπλάσιο πληθυσμό από την Ελλάδα και πολλαπλάσιο ακαθάριστο πολιτειακό προϊόν, θα δούμε ότι η πιθανή χρεοκοπία της, δεν σημαίνει απολύτως τίποτα για το δολάριο και κανένας δεν αμφισβητεί την ύπαρξη του δολαρίου.

Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι αποκλειστικά δικό της, και πρέπει μόνη της να το αντιμετωπίσει, γιατί η Ελλάδα μόνη της χρεώθηκε και μόνη της κατανάλωσε για άλλους λόγους, αυτά που χρεώθηκε.

Η Ελλάδα πρέπει να κάνει ριζοσπαστικές αλλαγές, στους περισσότερους τομείς, αν θέλει να αντιμετώπιση το δημοσιονομικό πρόβλημα, αλλαγές που από το 2004, στην τότε τελευταία κυβέρνηση Σημίτη είχαμε στείλει, αλλά και στις κυβερνήσεις Καραμανλή ήταν γνωστές.

Αλλαγές που δεν θίγουν, τις Ελληνίδες και τους Έλληνες πολίτες, αλλά μόνο τους συμμετέχοντες στην διαφθορά, τον νεποτισμό και τις κάθε μορφής κομματικές συμμορίες όλων των πολιτικών κομμάτων.

Μία πρώτη αλλαγή είναι η διαφθορά πλέον (η οποιαδήποτε μορφής μίζα, τα ιατρικά φακελάκια, ακόμη και το ένα ευρώ, δήθεν παρατημένα ρέστα, η φοροδιαφυγή, η εισφοροδιαφυγή) να χαρακτηριστεί ως πράξη «Εθνικής Προδοσίας» και να τιμωρεί οποινδήποτε συμετέχει, με την ανώτατη υπάρχουσα ποινή στο Ελληνικό Δίκαιο, παράλληλα να δεσμεύεται και να έρχεται στην κατοχή του Δημοσίου, το σύνολο της περιουσίας όχι μόνο των καταδικασθέντων, αλλά και του πρώτου βαθμού συγγενών τους.

Και σταματούμε εδώ, περιμένοντας να περάσουν οι πρώτες 100 μέρες του ΠΑΣΟΚ, γιατί το ήθος είναι η ανώτερη των αξιών, αλλά την 101 μέρα, στις 11 Ιανουαρίου 2010 θα επανέλθουμε και τότε με αδιάψευστα στοιχεία θα μάθετε ποιοι είναι, το τι γνωρίζουν και δεν έκαναν / κάνουν, αυτοί που μας κυβερνούσαν, αυτοί που μας κυβερνούν, οι δημοσιογράφοι που θαυμάζετε και πολλοί άλλοι.

No comments:

Post a Comment