Pages

.

Το Σικάγο ΚΑΤΑ της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ

Στο Σικάγο πραγματοποιήθηκε μαζική εκδήλωση διαμαρτυρίας λόγω της διεξαγωγής στην πόλη της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ. Βγήκαν στους δρόμους εκατοντάδες πολέμιοι της παγκοσμιοποίησης.

Οι διοργανωτές υπόσχονται ότι αυτό είναι μόνο η αρχή και ότι οι πραγματικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίες θα ξεκινήσουν την Κυριακή, ημέρα έναρξης της Συνόδου Κορυφής. Τις όχθες της λίμνης Μίτσιγκαν, γύρω από την οποία εκτείνεται το Σικάγο και τα πολυάριθμα κανάλια περιπολούν συνεχώς ταχύπλοα σκάφη της αστυνομίας και των ειδικών δυνάμεων. Πάνω σε αυτά έχουν εμφανώς τοποθετηθεί πυροβόλα όπλα, τα οποία είναι ορατά από την όχθη. Στον ουρανό πετούν ελικόπτερα, ενώ οι κεντρικές οδικές αρτηρίες βρίσκονται σε αστυνομοκρατούμενο κλοιό. Για ενίσχυση μάλιστα έχουν αποσταλεί στο Σικάγο αστυνομικοί από γειτονικές Πολιτείες, πράγμα που εκνευρίζει ακόμη περισσότερο τους.

Θα υπενθυμίσουμε ότι η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ θα πραγματοποιηθεί στο Σικάγο 20 - 21 Μαΐου. Κύρια θέματά της: η ολοκλήρωση της πρώτης φάσης δημιουργίας του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας, η κατάσταση στο Αφγανιστάν και οι μεταρρυθμίσεις της ίδιας της Συμμαχίας. Στη Σύνοδο Κορυφής θα έρθουν εκπρόσωποι 50 κρατών.

No comments:

Post a Comment