Pages

.

Μήπως πρέπει να γίνει ο αετός των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Δικέφαλος.

Η Μέρκελ αλλά και αρκετοί άλλοι, από την Ευρωζώνη μας ζήτησαν να κάνουμε δημοψήφισμα με το ερώτημα, Ευρώ ή Δραχμή, μήπως πρέπει πράγματι να δούμε την ιδέα του δημοψηφίσματος αλλά με διαφορετικό ερώτημα, πχ. Ευρωπαϊκή Ένωση ή 51η πολιτεία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Οι πολιτείες των ΗΠΑ είναι συνολικά 50, με τελευταία ένταξη εκείνη της πολιτείας της Χαβάης. Κάθε πολιτεία αποτελεί αυτόνομο κράτος με δικό του Σύνταγμα και δική του νομοθεσία, υπουργούς, δικαστήρια και δημόσιες υπηρεσίες.

Ωστόσο κάθε πολιτεία πρέπει να αναγνωρίζει και να εφαρμόζει το ομοσπονδιακό σύνταγμα και να σέβεται τις αποφάσεις των ομοσπονδιακών δικαστηρίων. Ανώτατος άρχοντας κάθε πολιτείας είναι ο κυβερνήτης, ενώ ανώτατος άρχοντας όλων των πολιτειών είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ είναι υπό την ευθύνη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης ενώ για θέματα παιδείας, δημόσιας τάξης κτλ κάθε πολιτεία εφαρμόζει τη δική της πολιτική.

Η κατηγοριοποίηση σε περιοχές, με βάση την υπηρεσία απογραφής, γίνεται σε Δυτικές, Μεσοδυτικές, Νότιες και Βορειοανατολικές πολιτείες. Εν γένει, ωστόσο, μπορούν να ομαδοποιηθούν με πολλές παραλλαγές και πιθανούς σχηματισμούς ομάδων, δεδομένου ότι οι περισσότερες πολιτείες δεν καθορίζονται από προφανή γεωγραφικά ή πολιτιστικά σύνορα.

No comments:

Post a Comment