Pages

.

Υποχώρησε το 2009 o ετήσιος δείκτης Οικονομικής Ελευθερίας

Η έκθεση αναφέρει ότι υποχώρησε πέρυσι η οικονομική ελευθερία σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς οι κυβερνήσεις αναγκάστηκαν να παρέμβουν με στόχο τον τερματισμό της διεθνούς οικονομικής κρίσης.

Ο ετήσιος δείκτης Οικονομικής Ελευθερίας που εκδίδει κάθε χρόνο το Ίδρυμα Heritage σε συνεργασία με την εφημερίδα Wall Street Journal αναφέρει ότι κατά μέσο όρο η βαθμολογία όλων των χωρών υποχώρησε πέρυσι κατά 0,1% στις 59,4 μονάδες με άριστα το 100.

Οι ΗΠΑ, που αναγκάστηκαν να ξοδέψουν δισεκατομμύρια δολάρια το 2009 για να στηρίξουν την οικονομία τους, βρίσκονται φέτος στην 8η θέση του καταλόγου, από την 6η θέση που κατείχαν πέρυσι.

Η χώρα με την μεγαλύτερη οικονομική ελευθερία είναι το Χόνγκ Κόνγκ ακολουθούμενο από τη Σιγκαπούρη. Η Βόρεια Κορέα βρίσκεται στην τελευταία θέση του καταλόγου, σαν η λιγότερο ελεύθερη οικονομία.

Πάντως πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Κροατίας, της Λευκορωσίας, της Βοσνίας και της Πολωνίας έχουν βελτιώσει τις αποδόσεις τους φέτος στον τομέα της οικονομικής ελευθερίας.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 73η θέση του πίνακα και συγκαταλέγεται μεταξύ των μετρίως ελεύθερων οικονομιών, ενώ η Κύπρος βρίσκεται στην 24η θέση.

One Stop News

No comments:

Post a Comment