Pages

.

Τελικά έγινε και αυτό

Η Η.Π.Α. στο θέμα των Τραπεζών, τελικά μας βγήκε παραλιακά και μας πετάει και βοτσαλάκια. Η Απόφαση του προέδρου των Η.Π.Α. Μπάρακ Ομπάμα, να διαχωρίσει τις Τραπεζικές εργασίες, από τα λεγόμενα «επενδυτικά προϊόντα», από όποια πλευρά και αν το δούμε είναι προς την σωστή κατεύθυνση, για να το καταλάβουμε αυτό, πρέπει να δούμε πως δουλεύουν σήμερα οι Τράπεζες.

Πως δουλεύουν σήμερα οι Τράπεζες.
Σήμερα οι Τράπεζες παίρνουν τις καταθέσεις μας, δίνοντας μας έναν εξευτελιστικό τόκο της τάξεως του 1.5% ως 3.5%, αναλόγως του ύψους και του τρόπου της κατάθεσης, και δίνουν τα χρήματα αυτά σε «επενδυτικά κεφάλαια» με επιτόκια 8% ως και 12%, αυτά τα «επενδυτικά κεφάλαια», τα εισαγωγικά είναι γιατί μόνο επενδυτικά κεφάλαια δεν είναι, τζογάρουν σε νομίσματα, σε εμπορεύματα, σε μετοχές κλπ. είτε προς τα κάτω, δηλαδή στην πτώση τους, είτε προς τα πάνω, δηλαδή στην άνοδο τους. ελπίζοντας ότι θα βγάλουν κέρδος πάνω από 15%.
Όλα αυτά φυσικά γίνονται χωρίς να μας ρωτήσουν, τα δικά μας χρήματα είναι, χωρίς να έχουμε υπογράψει κάποιο έντυπο που να τους επιτρέπουμε να το κάνουν αυτό, και αν όλα πάνε καλά, εμείς παίρνουμε ένα 2% περίπου, η Τράπεζα εν ήδη τοκογλύφου βγάζει ένα 8% περίπου και τα «επενδυτικά κεφάλαια» βγάζουν άλλο ένα 5% ως 10% περίπου και προσφέρουν και κάτι στην ανάπτυξη των αναδυόμενων αγορών (Κίνα, Ινδία, Ινδονησία, Πακιστάν κλπ) αγορών που βασικά επενδύουν τα «επενδυτικά κεφάλαια».

Αν πάνε όμως στραβά τα πράγματα, τι γίνετε ??
Πτωχεύουν τα «επενδυτικά κεφάλαια», πτωχεύουν οι Τράπεζες και χάνουμε τα κορόιδα, εμείς δηλαδή τα χρήματα μας, αυτοί φυσικά οι Τράπεζες και τα επενδυτικά κεφάλαια δεν χάνουν τίποτα, γιατί για όλα αυτά δεν είχαν βάλει τίποτα ούτε σέντς.
Ο πιο πάνω περιγραφόμενος «επενδυτικός κύκλος» δεν προσφέρει στο Κράτος, απολύτως τίποτα στην ανάπτυξη του, γιατί τα «επενδυτικά κεφάλαια» ότι κάνουν, το κάνουν βασικά εκτός Κράτους, σε αναδυόμενες αγορές, δηλαδή στην Κίνα, την Ινδία, την Ινδονησία, την Βραζιλία κλπ. και όχι στο Κράτος που ανήκουν τα πρωταρχικά χρήματα των καταθέσεων.
Δεν προσφέρουν θέσεις εργασίας, δεν προσφέρουν αύξηση του εθνικού πλούτου, δεν προσφέρουν φορολογητέα ύλη, δεν κάνουν επενδύσεις κλπ.

Η απόφαση του Προέδρου των Η.Π.Α. τι πρέπει να λέει, θέλετε κύριοι να τζογάρετε, να τζογάρετε με δικά σας χρήματα και όχι με τα χρήματα των Αμερικάνων πολιτών, αν τελικά λέει αυτό, ας περιμένουμε λίγο να δούμε το τελικό κείμενο.
Και πρέπει να εξωθεί τις Τράπεζες που διαχειρίζονται, τα χρήματα των Αμερικάνων πολιτών να τα επενδύσουν στην πραγματική Αμερικάνικη οικονομία, δηλαδή σε δημιουργία επιχειρήσεων προηγμένης τεχνολογίας, καινοτομίας, πράσινης ανάπτηξης κλπ. αποκλειστικά μέσα στην Αμερική.
Αυτό σημαίνει ότι και θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν, και πρόσθετη φορολογητέα ύλη θα υπάρξει, και άνοδο του εγχώριου ακαθάριστου εθνικού προϊόντος θα γίνει, και άνοδος του εμπορικού ισοζυγίου θα επιτευχθεί, και άνοδος της κατανάλωσης θα πραγματοποιηθεί.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει, να παρακολουθήσουμε τις αντιδράσεις των Ευρωπαίων Τραπεζιτών, Υπουργών Οικονομικών, Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης κλπ. από τις αντιδράσεις αυτές θα εξαχθούν ιδιαίτερα χρήσιμα συμπεράσματα για τα πραγματικά τεράστια συμφέροντα που υπάρχουν.

One Stop News

No comments:

Post a Comment