Pages

.

Συρρίκνωση της Ελληνικής οικονομίας βλέπουν ξένοι αναλυτές

Η εφημερίδα του Βερολίνου Die Welt με τίτλο «Η Ελλάδα υπόσχεται να κάνει μια νέα δυναμική προσπάθεια», αφού παρουσιάζει το τριετές πρόγραμμα της κυβέρνησης, παραθέτει τις απόψεις ειδικών αναλυτών: Οι προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για τον περιορισμό του δημοσίου χρέους είναι εμφανείς, αλλά παραμένουν ακόμη μια σειρά ερωτήματα ανοιχτά. Οι επενδυτές επιθυμούν περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς θα πετύχει η κυβέρνηση τους στόχους της, υποστηρίζει ο Γιούργκεν Μίχελς από τον όμιλο Citigroup.

Γενικά οι ειδικοί αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό τα ποσοστά ανάπτυξης που προβλέπει το σχέδιο εξυγίανσης της ελληνικής κυβέρνησης, οι υποθέσεις αυτές είναι πολύ αισιόδοξες. Νομίζουμε ότι φέτος η ελληνική οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 2%, και εκτιμούμε για το 2011 ότι θα υπάρχει επίσης συρρίκνωση, δηλώνει στην εφημερίδα μας ο Μπεν Μάι, αναλυτής του Capital Economics.

Η εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι σήμερα το πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης της ελληνικής κυβέρνησης θα κατατεθεί στην Κομισιόν και επισημαίνει ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου ετοιμάζει και πιο σκληρό σενάριο, εάν δεν αποδώσουν τα σημερινά μέτρα.

One Stop News

No comments:

Post a Comment