Pages

.

Η συνεδρίαση των ΚΤΕ του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Αν είμαστε αναποτελεσματικοί, ρίξτε μας

Αν νομίζετε ότι η κυβέρνηση είναι αναποτελεσματική και δεν έχει ηθικό υπόβαθρο για αυτά που κάνει, τότε ρίξτε την, είπε κατά τη συνεδρίαση των Κοινοβουλευτικών Τομέων Εργασίας Εσωτερικών και Οικονομικών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Η Βάσω Παπανδρέου κάλεσε την κυβέρνηση, πριν προχωρήσει σε απολύσεις και εφεδρείες, να καταργήσει τους 77 οργανισμούς που ίδρυσε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. τα δύο τελευταία χρόνια. Αν δεν γίνουν αυτά, δεν μπορούμε να πάμε σε περαιτέρω φορολόγηση των συνήθων υποζυγίων, είπε η κ. Παπανδρέου και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ζήτησε να δοθούν στοιχεία για τον αριθμό των μετακλητών υπαλλήλων.
Όπως εκτίμησε, το πολυνομοσχέδιο δεν μπορεί να περάσει, αν δεν υπάρξουν τροποποιήσεις, ενώ ζήτησε ειδική φορολόγηση (με άλλα κριτήρια) για μισθωτούς και ελεύθερους επαγγελματίες.

Η Λούκα Κατσέλη παρουσίασε ενημερωτικό σημείωμα, όπου, μεταξύ άλλων, σημείωσε πως η απότομη μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα από 10%-30%, θα αφαιρέσει, σύμφωνα με υπολογισμούς, 4,5 - 13,5 δισεκατομμύρια ευρώ από την ελληνική οικονομία, δηλαδή μείωση κατά 2,09% - 6,26% του ΑΕΠ. Επομένως, η ύφεση που προβλέπεται στο προσχέδιο του Προϋπολογισμού για το 2012 (-2,5%) θα ξεπεράσει με συντηρητικές εκτιμήσεις το -5%.

Ο Γιώργος Κουτρουμάνης ενημέρωσε τους βουλευτές ότι για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με την ΤΡΟΙΚΑ συμφωνήθηκε αφενός να μην υπάρξει τώρα ρύθμιση για το θέμα αυτό, και αφετέρου ότι η κυβέρνηση αναλάμβάνει, να εξετάσει ότι επηρεάζει την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων.

Ο Χρήστος Πρωτόπαπας είπε ότι η κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας δεν θα περάσει, για να συμπληρώσει με έντονο τόνο: «Να δούμε ποιοι εργοδότες λειτουργούν ως "κουκουλοφόροι" και θέτουν τέτοια ζητήματα.

Η Θεοδώρα Τζάκρη είπε ότι δεν μπορούν να μπουν στην εφεδρεία οι απόφοιτοι της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και οι προσληφθέντες με το ΑΣΕΠ.

Η Άννα Νταλάρα ζήτησε να μην αλλάξει η νομοθεσία για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, κάτι τέτοιο, υποστήριξε, θα οδηγούσε σε εργοδοτική αυθαιρεσία, θα αποτυπωθεί στην ύφεση και θα μειώσει την ζήτηση. Επιπρόσθετα, η βουλευτής έθεσε το ζήτημα πάταξης της φοροδιαφυγής, ακόμα και με χρήση τεχνογνωσίας εκ μέρους των ιδιωτών.

Ο Δημήτρης Λιντζέρης δήλωσε ότι θα καταψηφίσει το άρθρο για το πάγωμα των κλαδικών συμβάσεων.

Ο Παντελής Ασπραδάκης χαρακτήρισε αντιφατικό το να αυξάνουμε από τη μία τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και από την άλλη να βγάζουμε σε εφεδρεία ανθρώπους ηλικίας 53 ετών.

Η Μιλένα Αποστολάκη είπε ότι δεν είναι μόνο οι επιδόσεις της κυβέρνησης κατώτερες των περιστάσεων, αλλά είναι λάθος και η συνταγή που ακολουθούμε, η ύφεση έχει σκοτώσει την χώρα και κάθε δόση μας βουλιάζει ακόμα περισσότερο, θέτοντας και αυτή το ερώτημα τί γίνεται με την φοροδιαφυγή και επισημαίνοντας ότι θα αρκούσε η άρση του τραπεζικού απορρήτου και τα φορολογικά κριτήρια, ώστε να εντοπιστούν οι φοροφυγάδες. Η κ. Μιλένα Αποστολάκη ρώτησε επίσης αν η κυβέρνηση έχει την νομιμοποίηση να συζητά με την τρόικα τον προϋπολογισμό του 2014.

One Stop News

No comments:

Post a Comment