Pages

.

Δεν θα γίνουμε παγκόσμιου χωροφύλακες

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Β. Πούτιν δήλωσε ότι ο σκοπός της επιστροφής του στο Κρεμλίνο είναι, να ενισχύσει τις βάσεις του πολιτικού συστήματος και να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για τη διαφοροποίηση της οικονομίας.

Ο Πούτιν έκανε τη δήλωση αυτή σε συνέντευξη που παραχώρησε στους επικεφαλής τριών κορυφαίων ρωσικών τηλεοπτικών καναλιών. «Πρέπει να ενισχύσουμε τις βάσεις του πολιτικού μας συστήματος και των δημοκρατικών θεσμών, πρέπει να δημιουργήσουμε συνθήκες για την ανοδική ανάπτυξη και τη διαφοροποίηση της οικονομίας πάνω σε νέα, σύγχρονη βάση, καθώς επίσης να δημιουργήσουμε συνθήκες για την άνοδο του βιοτικού επιπέδου των πολιτών μας. Ακριβώς με αυτό θα ασχοληθούμε», - δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ρωσίας.

Επίσης δήλωσε ότι η Ρωσία δεν διεκδικεί ούτε τον τίτλο της υπερδύναμης, ούτε πολύ περισσότερο τον τίτλο του «παγκόσμιου χωροφύλακα», όμως σε κανένα δεν θα επιτρέψει να παραβιάσει τα εθνικά της συμφέροντα και ότι η Ρωσία ποτέ δεν θα γίνει δορυφόρος άλλων κρατών. Η Μόσχα, είπε ο πρωθυπουργός, θα αναπτύσσει φιλικές σχέσεις με τις άλλες χώρες, υπερασπιζόμενη νόμιμα τα εθνικά της συμφέροντα. Ο Πούτιν τόνισε ότι η Ρωσία «τους παλιούς καιρούς και σήμερα και στο μέλλον εφάρμοζε και θα εφαρμόζει εξωτερική πολιτική, που θα ρέπει στη δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών για την ανάπτυξη της χώρας».

One Stop News

No comments:

Post a Comment