Pages

.

Νέα έκθεση του ΟΗΕ για τους υπερήλικες.



Νέα έρευνα του ΟΗΕ δείχνει ότι ο αριθμός υπερηλίκων αυξάνεται ταχύτερα από οποιαδήποτε άλλη πληθυσμιακή ομάδα σ’ ολόκληρο τον κόσμο και αναμένεται ότι μέσα στα επόμενα 10 χρόνια οι υπερήλικες του πλανήτη θα φτάσουν το ένα δισεκατομμύριο.
 
 Η έρευνα με τίτλο «Γερατειά στον 21ο αιώνα: Επίτευγμα και Πρόκληση» δόθηκε στη δημοσιότητα αυτή την εβδομάδα από τα ΗΕ και αναφέρει ότι το έτος 2000, για πρώτη φορά στην ιστορία, υπήρχαν περισσότεροι άνθρωποι άνω των 60 ετών στον πλανήτη, απ’ ότι παιδιά κάτω των 5 ετών.

Οι δημογράφοι αναφέρουν μέχρι το έτος 2050, ο αριθμός των υπερηλίκων θα είναι μεγαλύτερος απ’ ότι ο αριθμός των παιδιών κάτω των 15 ετών.  Επίσης μέσα στα επόμενα 10 χρόνια ο αριθμός των υπερηλίκων θα ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύριο, δηλαδή θα αυξηθούν κατά 200 εκατομμύρια μέσα σε μόλις 10 χρόνια.
 
 Η νέα έκθεση του ΟΗΕ υπογραμμίζει ότι ενώ η τάση της αύξηση της μέσης ηλικίας των πληθυσμών αποτελεί επίτευγμα της ανθρωπότητας, παρουσιάζει παράλληλα και τεράστιες προκλήσεις για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και τα συνταξιοδοτικά συστήματα, καθώς επίσης και για την ζωτική καθημερινότητα των λαών και τις σχέσεις μεταξύ των διαφορετικών γενιών.

No comments:

Post a Comment