Pages

.

H οικονομία των ΗΠΑ συνεχίζει ν' αναπτύσσεται με μέτριο ρυθμό.



Παράγοντες της Κεντρικής Τράπεζας των Ηνωμένων Πολιτειών ( F.E.D.) λένε ότι η Αμερικανική οικονομία αναπτύσσεται με μέτριο ρυθμό αλλά η ανάπτυξη νέων εργασιακών θέσεων παραμένει βραδεία.

Η εκτίμηση έγινε την Τετάρτη λίγο μετά την ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας ότι θα συνεχίσει να διατηρεί τα δανειοδοτικά επιτόκια στα ίδια χαμηλά επίπεδα στα οποία βρίσκονται τους τελευταίους μήνες. Τα χαμηλά επιτόκια αποσκοπούν στο να ενδυναμώσουν την οικονομική ανάπτυξη καθιστώντας λιγότερο δαπανηρά τα δάνεια από μέρους πολιτών για την αγορά ακινήτων και άλλων αγαθών και από μέρους επιχειρήσεων για την διεύρυνση των δραστηριοτήτων τους και την αύξηση του προσωπικού τους.

Παράλληλα η Κεντρική Τράπεζα εφαρμόζει και ένα άλλο περίπλοκο πρόγραμμα που αποβλέπει στην αγορά ομολόγων με στόχο την περαιτέρω μείωση των επιτοκίων για μακροπρόθεσμα δάνεια.

Παράγοντες της Τράπεζας λένε ότι οι δαπάνες των Αμερικανικών νοικοκυριών έχουν ελαφρώς αυξηθεί, αλλά έχουν μειωθεί κάπως οι επενδύσεις των επιχειρήσεων, ενώ οι αυξήσεις στο κόστος ενεργείας έχουν εντείνει τις πληθωριστικές πιέσεις.

No comments:

Post a Comment