Pages

.

Be-200 για κατάσβεση πυρκαγιών.


Το υδροπλάνο ΒΕ-200 δεν έχει ανάλογό του, είναι το πιο μεγάλο αμφίβιο αεροπλάνο στον κόσμο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για τη μεταφορά επιβατών, δηλαδή για τις ανάγκες της πολιτικής αεροπορίας, όσο και για ειδικές αποστολές, όπως η πυρόσβεση.

Μπορεί να προσθαλασσωθεί σε ήρεμη υδάτινη επιφάνεια και να απογειωθεί από αυτήν, να απορροφήσει έως και 20 τόνους νερού στις δεξαμενές του, στην βασική του έκδοση, και να τους ρίξει στην εστία της πυρκαγιάς. Η πιθανή πιστοποίηση του αεροπλάνου στην αμερικανική ήπειρο θα ανοίξει τις πόρτες αυτής της αγοράς, όπου ένα παρόμοιο αεροπλάνο έχει μεγάλη ζήτηση, ειδικά στη Νότιο Αμερική.

Στην Ευρώπη ουσιαστικά κάθε χρόνο, το καλοκαίρι υπάρχουν μεγάλες πυρκαγιές στην Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ελλάδα, τη Γαλλία, τα Βαλκάνια κλπ. Γι’ αυτό και δεν είναι εντυπωσιακό, που πολλές χώρες εκφράζουν το ενδιαφέρον τους για την απόκτηση τέτοιων γιγάντων, όπως το Be-200, επισημαίνει ο Ρομάν Γκουσάροφ :

Το αεροσκάφος ήδη έχει εξασφαλίσει ευρωπαϊκή πιστοποίηση και σύντομα αυτά τα αεροπλάνα θα φθάσουν στην Ευρώπη για εκπλήρωση αποστολών πυρόσβεσης, ιδιαίτερα στις χώρες της Νότιας Ευρώπης.

Με βάση το Be-200 έχει κατασκευαστεί η έκδοση Be-200ChS για την αεροπορία του υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών της Ρωσίας. Αυτός ο τύπος μπορεί να συγκεντρώσει στις δεξαμενές του έως 32 τόνους νερού. Ο εξοπλισμός του αεροπλάνου επιτρέπει να εντοπίζονται οι εστίες των εκτάκτων καταστάσεων, να διεξάγονται επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στο νερό.

No comments:

Post a Comment