Pages

.

Επίσκεψη Γερμανών δημοσιογράφων στην Αθήνα.


Με στόχο την υπέρβαση στερεοτυπικών και αρνητικών αντιλήψεων που αναπτύχθηκαν το τελευταίο διάστημα στην κοινή γνώμη της Ελλάδας και της Γερμανίας όσον αφορά τις σχέσεις των δύο χωρών, τις πολιτικές που εφαρμόζουν, καθώς και τον τρόπο που οι πολίτες των δύο χωρών προσλαμβάνουν την οικονομική κρίση και τις προοπτικές υπέρβασής της, γερμανοί δημοσιογράφοι επισκέφθηκαν την Αθήνα. 

Ομάδα 14 έγκριτων Γερμανών δημοσιογράφων επισκέφθηκε την Αθήνα στις 4 έως 6 Ιουνίου 2012 για να ενημερωθεί για την οικονομική, πολιτική και κοινωνική κρίση στην Ελλάδα, μέσα από ένα πυκνό πρόγραμμα επαφών. Η επίσκεψη αυτή έλαβε χώρα στα πλαίσια της κοινής δράσης των Γραφείων Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε Αθήνα και Βερολίνο. 

Ευρωπαίοι και Έλληνες αξιωματούχοι παρείχαν μία βαθύτερη ανάλυση για τους λόγους και τις συνθήκες που οδήγησαν στο Μνημόνιο καθώς και τις διαθέσιμες επιλογές, που υπάρχουν στην παρούσα φάση.

Έλληνες επιχειρηματίες περιέγραψαν το τρέχον ελληνικό επιχειρηματικό τοπίο, τα προβλήματα και τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν ως επακόλουθο της οικονομικής κρίσης, αλλά και τις διαθέσιμες επιχειρηματικές ευκαιρίες που υπάρχουν στην Ελλάδα. 

Οι γερμανοί δημοσιογράφοι είχαν την δυνατότητα να συνομιλήσουν με μία αντιπροσωπευτική ομάδα νέων που συμμετείχαν σε Εργαστήρι με θέμα "Προοπτικές απασχόλησης των Νέων εν μέσω της οικονομικής κρίσης". 

Με μία άλλη ομάδα που αποτελούνταν από κοινωνικούς λειτουργούς και  έναν συνταξιούχο, συμμετείχαν σε Εργαστήρι με θέμα "Κοινωνικές επιπτώσεις της κρίσης". 

Τέλος οι Γερμανοί δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις με Έλληνες συναδέλφους τους κατά τη διάρκεια δείπνων εργασίας.

Η κοινή αυτή δράση θα ολοκληρωθεί με την επίσκεψη ομάδας προβεβλημένων Ελλήνων δημοσιογράφων στο Βερολίνο στα τέλη Σεπτεμβρίου 2012 για να μπορέσουν να γνωρίσουν καλύτερα τις απόψεις που επικρατούν στη Γερμανία για την κρίση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, καθώς και για τις πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της κρίσης.

No comments:

Post a Comment