Pages

.

Σοβαρό πρόβλημα κουνουπιών στην Πάφο.


Κόκκινος συναγερμός σήμανε στις κρατικές υγειονομικές υπηρεσίες του δήμου Πάφου από τον εντοπισμό τεραστίας αποικίας πολύ επικίνδυνου κουνουπιού που ευθύνεται για τη μετάδοση ελονοσίας.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΡΙΚ στην Πάφο, σε ρυάκι που διέρχεται από τον κέντρο της Πόλης εντοπίστηκαν σμήνη του πολύ επικίνδυνου κώνωπα, ο οποίος είναι φορέας όχι μόνο της ελονοσίας ή της μαλάριας όπως είναι επίσης γνωστή, αλλά και  άλλων ασθενειών όπως της εγκεφαλίτιδας και της φιλαρίασης.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΡΙΚ, στο συγκεκριμένο ρυάκι, κοντά στο Παφιακό στάδιο, όπου υπάρχει πολύ πυκνή βλάστηση φαίνεται ότι δεν έχουν ληφθεί προληπτικά μέτρα και δεν είχε γίνει ψεκασμός από την υπηρεσία του Δήμου, όπως διαπίστωσαν λειτουργοί των υγειονομικών υπηρεσιών που προέβηκαν σε επιτόπιο έλεγχο.

Ο αναπληρωτής διευθυντής των υγειονομικών υπηρεσιών Χρήστος Χρήστου επιβεβαιώνοντας πληροφορίες του ΡΙΚ δήλωσε ότι το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί άμεσα με ψεκασμούς που θα πραγματοποιηθούν αύριο από συνεργεία των υγειονομικών υπηρεσιών όσο και του δήμου Πάφου.

No comments:

Post a Comment