Pages

.

Πτώση Ομπάμα στις δημοσκοπήσεις.


Ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα πέντε μήνες προ των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ χάνει τη δημοτικότητά του. Πριν από δύο μήνες ήταν μπροστά στις δημοσκοπήσεις από τον βασικό του αντίπαλο, τον Ρεπουμπλικάνο Μιτ Ρόμνεϊ κατά 7%, σήμερα όμως η μεταξύ τους διαφορά ανέρχεται μόνο σε 1%.

Η δημοσκόπηση έγινε από την Υπηρεσία αξιολόγησης βαθμολόγησης Ipsos. Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, η δημοτικότητα του Προέδρου Ομπάμα  πέφτει συνέχεια και σήμερα είναι η χαμηλότερη μέσα στους τελευταίους έξι μήνες.

Οι αμφιβολίες για την οικονομική αποτελεσματικότητα, των αποφάσεων του Πρόεδρου Ομπάμα καθώς και η μη εξεύρεση λύσης για την κρίση που μαστίζει την Ευρωπαϊκή Ένωση και της Η.Π.Α., πέντε μήνες πριν από τις εκλογές βοήθησαν τον Μιτ Ρόμνεϊ να μειώσει την διαφορά του από τον Πρόεδρο Ομπάμα στο 1%.

Σύμφωνα με το αποτέλεσμα της δημοσκοπήσεως αν σήμερα οι Αμερικάνοι πήγαιναν στις κάλπες,  ο πρόεδρος Ομπάμα θα έπαιρνε το 45% έναντι  44% του Μιτ Ρόμνεϊ. Μάλιστα η δημοσκόπηση δείχνει ότι ο Πρόεδρος Ομπάμα έχει συνεχή πτωτική πορεία στην δημοτικότητα του, κλείνοντας η δημοσκόπηση αναφέρει ότι τους τελευταίους δύο μήνες η δημοτικότητα του Προέδρου Ομπάμα έπεσε σχεδόν 7 μονάδες.

No comments:

Post a Comment