Pages

.

Η δημοσιονομική πειθαρχία δεν πρέπει να πνίξει την οικονομική ανάπτυξη.


Ο γάλλος Πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, και ο ιταλός Πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι, συμφώνησαν ότι δεν θα πρέπει να επιτραπεί στην δημοσιονομική πειθαρχία να καταπνίξει την οικονομική ανάπτυξη.

Οι δύο ηγέτες είχαν συνομιλίες στη Ρώμη ενόψει των εκλογών της Κυριακής στην Ελλάδα και της συνόδου κορυφής της Ομάδας των 20 την άλλη εβδομάδα στο Μεξικό. Οι κύριοι Ολάντ και Μόντι ζήτησαν ενιαία προσπάθεια για την επίλυση της κρίσης στην ευρωζώνη και για την τόνωση της εμπιστοσύνης των αγορών.

Ο ιταλός Πρωθυπουργός επανέλαβε την επιθυμία των ευρωπαίων ηγετών να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη και ο γάλλος Πρόεδρος έκανε έκκληση για ενότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και για διεύρυνση των προσπαθειών με στόχο την στήριξη του ενιαίου νομίσματος.

Στο μεταξύ, σε ομιλία της στο γερμανικό κοινοβούλιο την Πέμπτη, η Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, προειδοποίησε ότι η Γερμανία δεν έχει απεριόριστες δυνατότητες και ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να περιμένει εύκολες λύσεις στα κύρια προβλήματα της.  Επίσης σημείωσε ότι αυτοί που ζητούν απ’ την Γερμανία να διαθέσει δισεκατομμύρια για ευρωομόλογα και ταμεία σταθερότητας, θα πρέπει πρώτα να επικεντρώσουν την προσοχή τους στην δημοσιονομική πειθαρχία.

No comments:

Post a Comment