Pages

.

O άνθρωπος «αράχνη ηλεκτρική σκούπα».


Μια εφεύρεση που μας φέρνει στον νου τον άνθρωπο αράχνη, παρουσιάστηκε από ομάδα φοιτητών του Πανεπιστημίου της Πολιτείας Γιούτατων Η.Π.Α. είναι μια εφεύρεση που επιτρέπει στους ανθρώπους να περπατούν σε κάθετες επιφάνειες και σαν βασική αρχή της, έχει την λειτουργία της ηλεκτρικής σκούπας.

Η εφεύρεση, που ονομάστηκε από τους δημιουργούς της, Personal Vacuum Assisted Climber, αποτελείται από έναν κινητήρα κενού και δύο πλάκες αναρρόφησης, και της επιτρέπουν να κρατά βάρος έως 315 κιλών. Το συνολικό βάρος όλης της εφεύρεσης είναι πολύ μικρό.

Σύμφωνα προς τους σχεδιαστές της, η εφεύρεση μπορεί να χρησιμοποιηθεί και χωρίς την χρήση χεριών, γεγονός, που προσέλκυσε την προσοχή των στρατιωτικών.

Μέχρι στιγμής η χρησιμοποίηση της εφεύρεσης, με την τωρινή της μορφή, κατά τη διεξαγωγή των πολεμικών επιχειρήσεων κρίνεται από τους στρατιωτικούς μη σκόπιμη, λόγω κάποιων σχεδιαστικών ατελειών.

Το υπουργείο άμυνας των Η.Π.Α. τελικά ενέκρινε επιχορήγηση, προς το Πανεπιστήμιο, για να ξανασχεδιάσουν την εφεύρεση σύμφωνα με τις δικές τους ανάγκες.
 

No comments:

Post a Comment