Pages

.

Στη Ρωσία η Χίλαρυ Κλίντον.


Το Στέητ Ντηπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι η Υπουργός Εξωτερικών των Η.Π.Α., Χίλαρυ Κλίντον, θα μεταβεί στη Ρωσία την ερχόμενη εβδομάδα για συνομιλίες με τον Ρώσο ομόλογο της, Σεργκέι Λαβρώφ.

Η κ. Κλίντον είναι επικεφαλής της αμερικανικής αντιπροσωπείας στο Φόρουμ του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας και Ειρηνικού με τίτλο «Γυναίκες και η Οικονομία» που θα πραγματοποιηθεί στην Αγία Πετρούπολη.

Οι Η.Π.Α. και η Ρωσία αγωνίζονται να γεφυρώσουν τις διαφορές τους ως προς την Συρία.  Η κ. Κλίντον ζητά απ’ το Κογκρέσο να εγκρίνει μονιμοποίηση του καθεστώτος ομαλών εμπορικών σχέσεων με την Ρωσία.

Σε άρθρο της στην εφημερίδα Wall Street Journal η κ. Κλίντον αναφέρει ότι δεν πρόκειται για δώρο προς την Μόσχα, αλλά για έξυπνη στρατηγική επένδυση σε μια απ’ τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες για τα αμερικανικά προϊόντα και υπηρεσίες.  Η Ρωσία είναι έτοιμη να ενταχθεί στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου και η μη προσχώρηση των Η.Π.Α. στη ρωσική αγορά θα βλάψει την αμερικανική οικονομία και τις προσπάθειες για δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας.

No comments:

Post a Comment