Pages

.

Ελληνική Δημοκρατία, υπό κατασκευή.


Η Δημοκρατία στηρίζεται σε τρία πόδια, δηλαδή αν θέλαμε να σχηματοποιήσουμε την Δημοκρατία θα βλέπαμε ότι αυτή είναι ένα ισόπλευρο τρίποδο.

Το πρώτο πόδι του τριπόδου της Δημοκρατίας, είναι το αξίωμα της Δημοκρατίας δηλαδή η ετυμολογία της λέξης «Δημοκρατία», δηλαδή ότι Δημοκρατία είναι η εξουσία η οποία πηγάζει από τον Λαό, από το σύνολο των Ελληνίδων και Ελλήνων πολιτών.

Αυτό σημάνει ότι δεν μπορεί σε μία Δημοκρατία να υπάρχει οποιασδήποτε μορφής εξουσία, Πολιτική, Δικαστική, Νομοθετική κλπ. και τα αποτελέσματα των εξουσιών αυτών, που να μην έχουν εγκριθεί από το 50% συν ένας (1) του συνόλου των συμμετεχόντων στα δημοψηφίσματα.

Το δεύτερο πόδι του τριπόδου της Δημοκρατίας, είναι η Ισονομία, δηλαδή η πλήρη εξασφάλιση κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα πολίτη ότι είναι απολύτως ίσος με οποιανδήποτε άλλη Ελληνίδα και οποιονδήποτε άλλον Έλληνα πολίτη.

Το τρίτο πόδι του τριπόδου της Δημοκρατίας, είναι και το δύσκολο σκέλος γιατί δεν αντιμετωπίζετε με Συνταγματικές και Νομοθετικές παρεμβάσεις, όπως τα δύο προηγούμενα σκέλη, είναι το Ήθος, η Αλληλεγγύη, η Αγάπη στον συμπολίτη, ο Πατριωτικός Ηρωισμός, η Συμμετρικότητα, το Φιλότιμο και εν γένει αυτά που θα έπρεπε να δηλώνουν το τι είναι Έλληνας και το τι είναι Ελληνική Παιδεία.

Μπορεί κάποιος να πριονίσει κάποιο από τα πόδια του τριπόδου της Δημοκρατίας , αφαιρώντας μέρη από την Αληθινή Δημοκρατία, τότε όμως θα έχουμε κάτι σας Δημοκρατία, όπως είναι σήμερα η Αντιπροσωπευτική «Δημοκρατία», βλέπε Ελλάδα, η Συμμετοχική «Δημοκρατία», βλέπε Ελβετία, η Φιλελεύθερη «Δημοκρατία», βλέπε Γερμανία κλπ. έχω τοποθετήσει την Δημοκρατία στις άλλες μορφές της δήθεν Δημοκρατίας σε εισαγωγικά, γιατί απλά δεν είναι Δημοκρατίες είναι «Δημοκρατίες» κατά το συμφέρον κάποιων ομάδων, κάποιων πολιτικών συμμοριών, είναι κάτι σας Δημοκρατία.

Μερικές από τις μαϊμού «Δημοκρατίες» είναι η συμμετοχική δημοκρατία, η αντιπροσωπευτική δημοκρατία, η φιλελεύθερη δημοκρατία, η κοινοβουλευτική δημοκρατία, η βασιλευόμενη κοινοβουλευτική δημοκρατία, η βασιλευόμενη δημοκρατία, η προεδρευόμενη κοινοβουλευτική δημοκρατία, το σύστημα Γουεστμίνστερ, η προεδρική δημοκρατία, το  ημιπροεδρικό δημοκρατικό σύστημα, η λαϊκή δημοκρατία κλπ.

Υστερόγραφο: Όλες αυτές οι δήθεν «Δημοκρατίες» το μόνο που κάνουν είναι να διαιρούν τους πολίτες, να δημιουργούν πολιτικές συμμορίες, να κάνουν τον άνθρωπο εγωιστή και ξερόλα, να εξευτελίζουν την ηθική, την δικαιοσύνη, την αλληλεγγύη, τον ανθρωπισμό κλπ. στην πραγματικότητα είναι ολιγαρχικά και φασιστικά πολιτικά σχήματα.

Μιχάλης «Geronimo»

No comments:

Post a Comment