Pages

.

Κινέζικο μεγάλο πολιτικό ελικόπτερο AC313

Το πρώτο μεγάλου μεγέθους, πολιτικό ελικόπτερο κατασκευάστηκε στην Κίνα και ολοκλήρωσε την πρώτη παρθενική και επιτυχημένη πτήση του, στην Jingdezhen, στην ανατολική επαρχία Jiangxi.

Το βαρύ και μεγάλου μεγέθους AC313 ελικόπτερο, που κατασκευάστηκε από την κρατικής ιδιοκτησίας Aviation Industry Corporation της Κίνας (AVIC), μπορεί να μεταφέρει 27 επιβάτες ή φορτίο μέχρι 13,8 τόνους.
Είναι σχεδιασμένο για να χρησιμοποιηθεί για αποστολές διάσωσης σε σεισμούς, τυφώνες, πυρκαγιές και άλλες φυσικές καταστροφές.
Είναι το πρώτο, μεγάλου μεγέθους ελικόπτερο που κατασκευάζεται στην Κίνα, από την φιλόδοξη αεροδιαστημική βιομηχανία της χώρας.
Στη έκθεση που έκανε η Singapore Air τον Μάρτιο του 2010, το Πεκίνο αποκάλυψε το νέο κινέζικο επιβατικό αεροσκάφος C919 Comac – το αεροσκάφος αυτό, είναι η απάντηση της Κίνας προς το Boeing 737 και Airbus A320, και ο προγραμματισμός είναι να διατίθενται στο εμπόριο από το 2016.
Η AC313 έχει μέγιστη λειτουργική πτητική απόσταση 900 χιλιόμετρα (560 μίλια), αναφέρει η κρατική China Daily στην ιστοσελίδα της.
Η δοκιμαστική πτήση του AC313 - μεταδόθηκε ζωντανά από την Κεντρική Κρατική Τηλεόραση της Κίνας την Πέμπτη - χαιρετίστηκε δε ως ένα «σημαντικό βήμα για την εγχώρια αεροπορική βιομηχανία".

One Stop News

No comments:

Post a Comment