Pages

.

Ουάσιγκτον και Αθήνα εξετάζουν τρόπους αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Γιώργος Παπανδρέου, θα συναντηθεί σήμερα στο Λευκό Οίκο με τον Πρόεδρο Ομπάμα για συνομιλίες που θα περιστραφούν σε τρόπους με τους οποίους η Ουάσιγκτον θα μπορούσε να βοηθήσει την Ελλάδα να ξεπεράσει την τρέχουσα οικονομική κρίση.

Αναμένεται ότι ο κ. Παπανδρέου θα ζητήσει απ’ τον κ. Ομπάμα να συνεργαστεί, στα πλαίσια της Ομάδας των 20, για την αντιμετώπιση των δραστηριοτήτων κακόβουλων κερδοσκόπων.Η Ελλάδα δηλώνει ότι οι κερδοσκοπικές αυτές ενέργειες έχουν αυξήσει το κόστος δανεισμού της με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει το τεράστιο δημοσιονομικό της χρέος.

Νωρίτερα, σε ομιλία του στο Ινστιτούτο Μπρούκινγκς της Αμερικανικής πρωτεύουσας ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι η Ευρώπη και οι ΗΠΑ θα πρέπει να πουν αρκετά πια στους κερδοσκόπους, που στοχεύουν μόνο σε άμεσα κέρδη χωρίς να υπολογίζουν τις συνέπειες.

Μετά από συνομιλίες στο Στέητ Ντηπάρτμεντ με την Αμερικανίδα Υπουργό Εξωτερικών, Χίλαρυ Κλίντον, ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε ότι η Ελλάδα δεν ζητά οικονομική βοήθεια, το μόνο που επιδιώκει είναι να μπορεί να δανείζεται με τους ίδιους όρους που δανείζονται άλλες χώρες.

One Stop News

No comments:

Post a Comment