Pages

.

Το δυσεπίλυτο, ή μήπως όχι, οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας.

Το σενάριο που προωθείται από την Ελληνική Κυβέρνηση, δηλαδή το ότι η Ελλάδα από το σημερινό έλλειμμα του 12-13% μπορεί να φτάσει μέσα σε δύο ή τρία χρόνια σε έλλειμμα της τάξεως του 3-4%, εφ’ όσον φυσικά ισχύουν οι αριθμοί που υπάρχουν στην διπλανή εικόνα, είναι ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας που ούτε ο εκλιπών Άρθουρ Κλάρκ δεν θα μπορούσε να φανταστεί και να συγγράψει.

Ποιες είναι οι μέχρι σήμερα προτεινόμενες λύσεις.

Απ’ ευθείας βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ανεδαφικό σενάριο, δεν υπάρχουν οι κατάλληλοι κανόνες σήμερα, νόμιμοι κανόνες, στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να μπορέσει να εφαρμοσθεί το σενάριο αυτό.

Πολιτική στήριξη από Ευρωπαϊκή Ένωση για χαμηλότερα επιτόκια.
Δεύτερο ανεδαφικό σενάριο, τι ζητάμε δηλαδή, πολιτική στήριξη για να μην δανείζετε η Ελλάδα με επιτόκια μεγαλύτερα του 3%, λες και οι πολιτικοί καθορίζουν τα επιτόκια, όταν για να υπάρχει κάποια διαφαινόμενη μελλοντική οικονομική λύση χρειάζονται τουλάχιστον 10 χρόνια, δηλαδή η Ελλάδα πρέπει να δανείζεται, για τα επόμενα 10 χρόνια με επιτόκια κάτω του 3%.
Ονειροβατούμε αν πιστεύουμε ότι αυτό μπορεί να συμβαίνει για 10 και πλέον χρόνια, γιατί δυστυχώς δεν υπάρχει καμιά οικονομική εξίσωση που να λύνει το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας με επιτόκια δανεισμού πάνω από 3%.

Προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Καταστροφική λύση για το σύνολο των Ελληνίδων και των Ελλήνων πολιτών, η προσφυγή της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο το μόνο που θα προσφέρει είναι μια τουλάχιστον δεκαετή άγρια οικονομική ύφεση, και απόλυτη φτώχια για την συντριπτική πλειοψηφία των Ελληνίδων και των Ελλήνων πολιτών.

Διμερή μεταξύ κάποιον Κρατών και ΔΝΤ οικονομική στήριξη.
Αυτό είναι ένα σενάριο, που πράγματι, προσφέρει προσωρινή οικονομική λύση, μια και το πρόβλημα του δανεισμού της Ελλάδας δεν είναι στιγμιαίο, αλλά διαρκές.
Αυτό το σενάριο μπορεί να έχει κάποια μελλοντική επιτυχία, αν το ΔΝΤ δώσει στην Ελλάδα τα 10-12 δις Ευρώ που δικαιούται, αν τα υπόλοιπα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης δώσουν στην Ελλάδα με χαμηλό τόκο, κάτω από 3%, 24-26 δις Ευρώ περίπου δάνειο και αν όλη αυτή η προσπάθεια συνοδεύεται και με κάποια δραστικά οικονομικά μέτρα στην Ελλάδα. ( μερικά από αυτά περιγράφονται πιο κάτω στην πρώτη λύση ).
Μένει να δούμε αν θα πραγματοποιηθεί, και ποιοι θα είναι οι κανόνες που θα συνοδεύουν την πιθανή πραγματοποίηση του.

Άλλες τρελές οικονομικά λύσεις, όπως το να φύγουμε ολοκληρωτικά από το Ευρώ, το να φύγουμε μερικώς από το Ευρώ ( δηλαδή άλλο το Ευρώ νόμισμα, αλλά συναλλαγματικά αποθέματα σε Ευρώ ), το να φύγουμε προσωρινά από το Ευρώ και να επιστρέψουμε μετά κλπ.
Όλες αυτές οι κατά καιρούς προτεινόμενες λύσεις είναι ανεδαφικές και καταστροφικές για την Ελλάδα, και προτείνονται από συγκεκριμένους οικονομικούς κύκλους, σε μία προσπάθεια να υποστηρίξουν αποκλειστικά τα δικά τους και των εργοδοτών τους οικονομικά συμφέροντα.

Το Ελληνικό οικονομικό πρόβλημα, ανέσυρε και στο μέλλον θα αναδείξει το βασικό οικονομικό και πολιτικό πρόβλημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μιας Ένωσης που γαλουχήθηκε και εφαρμόστηκε σύμφωνα προς τα συμφέροντα κάποιων συμμετεχόντων Κρατών.

Αν στις Η.Π.Α. ακολουθούσαν τους οικονομικούς και πολιτικούς κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η πολιτεία της Φλόριντας και όχι μόνο, θα είχε χρεοκοπήσει τουλάχιστον 10 φορές, κάπου εκεί κοντά είναι και η Καλιφόρνια.
Ευρωπαϊκή Ένωση και νομισματική ένωση χωρίς ενιαίο Ευρωπαϊκό Υπουργείο οικονομικών, και αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών μελών της δεν υπάρχει πλέον, αυτό που υπάρχει σήμερα είναι οικονομικοί Ευρωπαϊκοί κανόνες που ευνοούν την Γερμανία και μερικά άλλα κράτη, δηλαδή το να περνούν αυτοί καλά και οι υπόλοιποι, τα υπόλοιπα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να υποφέρουν, αυτός είναι και ο βασικός λόγος που φωνάζουν οι Γερμανοί, βλέπε «η καλλίτερη άμυνα είναι η επίθεση».
Με τις σημερινές συνθήκες και εφ’ όσον δεν αλλάξουν αυτές δηλαδή δεν βρεθούν βιώσιμες οικονομικές λύσεις για τα κράτη μέλη, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει μέλλον, ήδη άρχισαν να μπαίνουν οι βάσεις για την διάλυση της.

Δηλαδή τελικά δεν υπάρχει λύση. Όχι υπάρχει και όχι μόνο μια.

Λύση πρώτη: Η Ελλάδα δια στόματος Ελληνικής Κυβέρνησης πρέπει να αναζητήσει «κάποιο ευγενικό τρόπο» και να προβεί σε στάση πληρωμών, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ζητήσει από τους πιστωτές / επενδυτές,  να ανταλλάξουν τα ομόλογα που λήγουν τώρα με άλλους τίτλους, πιο μακροπρόθεσμους, με χαμηλότερα επιτόκια.
Φυσικά για να είναι εφικτό και πραγματοποιήσιμο αυτό πρέπει η Ελλάδα να προσκομίσει τα εχέγγυα ότι θα είναι σε θέση στο μέλλον να πληρώσει τα Δάνεια.

Ποια θα μπορούσαν να είναι τα εχέγγυα αυτά.

1./ Εφαρμογή του ΟΣΔΑΤ και περικοπή ετησίως 5 δις Ευρώ από φάρμακα, εξετάσεις κλπ.
2./ Απόλυτη μηχανοργάνωση των Νοσοκομείων και περικοπή ετησίως 5 δις Ευρώ
3./ Διάλυση ή πούλημα ( ακόμα και στους εργαζόμενους σε αυτές ) των ζημιογόνων ΔΕΚΟ με ταυτόχρονη δραστική μείωση των Δημοσίων υπαλλήλων, περικοπή ετησίως 5 δις Ευρώ
4./ Εφαρμογή επιτέλους της Δημοκρατίας, όλες οι Ελληνίδες και οι Έλληνες πολίτες είναι απόλυτα ίσοι παντού, και στους φόρους και στην δικαιοσύνη και οπουδήποτε αλλού, συμπληρωματικές εισπράξεις ετησίως 5 δις Ευρώ. (π.χ. Φόρος 5% επί του τζίρου για όλους τους Έλληνες, ταμειακές παντού και ημερήσια σύνδεση των ταμειακών αυτών με το Υπουργείο Οικονομικών κλπ.)
5./ Αποκλειστική οδήγηση του τετάρτου πλαισίου στήριξης ΕΣΠΑ, με οικονομικές και ποινικές ρήτρες, στην συμπαραγωγή αποκλειστικά νέων εξαγώγιμων καινοτόμων προϊόντων, συμπληρωματικές εισπράξεις ετησίως 5 δις Ευρώ τουλάχιστον.

Λύση δεύτερη: Μόνοι μας, δανειζόμαστε με ότι καλλίτερο επιτόκιο βρούμε, αλλά ταυτόχρονα εκτός της εφαρμογής των εχεγγύων της πρώτης λύσης, σταματάει και το οικονομικό πάρτι οποιασδήποτε άλλης παρέας – συμμορίας κλπ.
Η Ελλάδα δηλαδή περνά πλέον στην αντεπίθεση απέναντι σε κάθε μορφής κερδοσκόπο εγχώριο ή αλλοδαπό και σε κάθε ανάδελφο Ευρωπαϊκό Κράτος.

Δηλαδή άμεσα εφαρμόζουμε

1./ Η οποιαδήποτε απαλλοτρίωση δημοσίου χρήματος ( δημόσιο χρήμα = χρήμα Ελληνίδων και Ελλήνων πολιτών που αποκτήθηκε από το δημόσιο με τον ιδρώτα, το αίμα και αρκετές φορές την ίδια την ζωή των Ελληνίδων και των Ελλήνων πολιτών )
είναι και πρέπει να θεωρείται Εθνική προδοσία, με μοναδική και άμεση τιμωρία την ισόβια κάθειρξη και την ολοκληρωτική δήμευση της περιουσίας τους.
2./ Μπόνους συνταξίμων ετών σε όποιον δημόσιο υπάλληλο καταγγέλλει δωροδοκία ( μένει να προσδιοριστούν τα εργάσιμα έτη που θα δίδονται στον καταγγέλοντα δημόσιο υπάλληλο 3 ή 5 έτη )
3./ Άμεσο κλείσιμο και αφαίρεση επαγγελματικής άδειας κάθε εταιρίας, εμπόρου, γιατρού, δικηγόρου ή οποιουδήποτε μετέχει σε απαλλοτρίωση δημοσίου χρήματος ακόμη και ενός Ευρώ

και πολλά άλλα που μπορούν να συζητηθούν αν υπάρχει η πολιτική απόφαση να εφαρμόσει η Ελλάδα την πραγματική Δημοκρατία και όχι το κάτι σαν Δημοκρατία που σήμερα εφαρμόζεται.

Λύση τρίτη:  Η διαχρονική λύση, όταν ένα Κράτος βρίσκεται υπό πτώχευση και δεν θέλει να πτώχευση, η Ιστορία έχει δείξει ότι η μοναδική ασφαλή διέξοδος, είναι ο πόλεμος, τις αιτίες της έχουμε χρόνια τώρα με τους γείτονες, η απόφαση απουσιάζει.

One Stop News

No comments:

Post a Comment