Pages

.

Θετική αντίδραση Ομπάμα στο Ελληνικό αίτημα κατά κερδοσκόπων

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Γιώργος Παπανδρέου, δήλωσε ότι ο Πρόεδρος Ομπάμα αντέδρασε θετικά στο αίτημα του για αντιμετώπιση των κερδοσκόπων στους οποίους ο Έλληνας Πρωθυπουργός επιρρίπτει ευθύνες για πλήγματα σε βάρος της οικονομίας της χώρας του.

Σε δηλώσεις του μετά την συνάντηση με τον κ. Ομπάμα στο Λευκό Οίκο τη Τρίτη το μεσημέρι, ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε ότι το θέμα των κερδοσκόπων θα συζητηθεί στην σύνοδο κορυφής της Ομάδας των 20 τον Ιούνιο.Ο Έλληνας Πρωθυπουργός επιδιώκει την υποστήριξη των ΗΠΑ στις προσπάθειες που καταβάλλει η χώρα του για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης που απειλεί να αποσταθεροποιήσει ολόκληρη την Ευρωζώνη.

Από τη πλευρά του, σε δεξίωση που παρέθεσε την Τρίτη το βράδυ στο Λευκό Οίκο προς τιμήν της Ελληνο-Αμερικανικής κοινότητας για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, ο Πρόεδρος Ομπάμα δεν αναφέρθηκε ευθέως σε θέματα οικονομίας, αλλά επεσήμανε ότι σε καλές και σε άσχημες περιόδους οι ΗΠΑ θα βρίσκονται πάντα στο πλευρό της Ελλάδας.

Κατά τις συνομιλίες τους στο Λευκό Οίκο οι κύριοι Ομπάμα και Παπανδρέου εξέτασαν επίσης και άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως το Αφγανιστάν, το Κυπριακό, οι Ελληνο-Τουρκικές σχέσεις και η λεγόμενη «Ατζέντα 2014» δηλαδή την πρόταση της Αθήνας για την Ευρω-ατλαντική πορεία των δυτικών Βαλκανίων.

Επίσης την Τρίτη ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόσι, η οποία διαβεβαίωσε τον Ελληνικό λαό ότι οι ΗΠΑ θα τον υποστηρίξουν σ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή που διανύει.

One Stop News

No comments:

Post a Comment