Pages

.

Αντίδραση του τύπου σε σχέδιο νόμου στην Εσθονία

Στην Εσθονία, τα πιεστήρια των έξι μεγαλύτερων ημερήσιων εφημερίδων της χώρας πρόσφεραν μια μεγάλη έκπληξη στους αναγνώστες τους, η έκπληξη αυτή ήταν ότι σήμερα εκδόθηκαν με κενές τις πρώτες σελίδες τους.

Οι εφημερίδες το έκαναν αυτό σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το προτεινόμενο νομοσχέδιο, που υποχρεώνει τους δημοσιογράφους να αποκαλύπτουν τις πηγές τους. Το νομοσχέδιο θεωρείται ότι προωθεί τον περιορισμό της ελευθερίας Τύπου και οδηγεί σε φυλάκιση δημοσιογράφους για την δημοσιογραφική έρευνα τους.

Οι έξι μεγαλύτερες εφημερίδες της Εσθονίας, πιστεύουν ότι οι πολιτικοί της Εσθονίας έβγαλαν πλέον τις μάσκες τους και με το νομοσχέδιο αυτό προσπαθούν να φιμώσουν τον τύπο, για να μπορούν πλέον ανεξέλεγκτοι, να προχωρούν σε νομοσχέδια και συμφωνίες διαφθοράς με προσωπικό όφελος.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, ο άνθρωπος που είναι πίσω από το νομοσχέδιο, ο Rein Lang γέλασε για αυτή την κίνηση, δηλώνοντας ότι είναι μια μάταια διαμαρτυρία.

Οι εφημερίδες κάνουν και γράφουν ότι θέλουν είπε, και πρόσθεσε, ότι κάνουν το κάνουν αποκλειστικά και μόνο με γνώμονα το κέρδος και την διαφήμιση, για αυτό και δεν θέλουν να ανακοινώνουν τις πηγές των πληροφοριών τους, γιατί απλά δεν υπάρχουν αυτές οι πηγές.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να φθάσει στο κοινοβούλιο της Εσθονίας, στις αρχές του Απριλίου.

One Stop News

No comments:

Post a Comment