Pages

.

Αρχίζουν έμμεσες συνομιλίες μεταξύ Ισραήλ - Παλαιστίνης

Η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης συμφώνησε να αρχίσει έμμεσες συνομιλίες με το Ισραήλ με Αμερικανική διαμεσολάβηση.Οι Παλαιστίνιοι ανακοίνωσαν την απόφαση τους αυτή την Κυριακή, ενώ ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, Τζώρτζ Μίτσελ, βρισκόταν στην Ιερουσαλήμ για συνάντηση με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Βενιαμίν Νετανιάχου.

Αξιωματούχοι της PLO δήλωσαν ότι οι έμμεσες συνομιλίες θα πρέπει να επικεντρωθούν στην χάραξη συνόρων μεταξύ Ισραήλ και του μελλοντικού Παλαιστινιακού κράτους και εξέφρασαν την ελπίδα ότι θα δουν πρόοδο μέσα στους επόμενους 4 μήνες. Μάλιστα ο κύριος διαπραγματευτής των Παλαιστινίων, Σαέμπ Ερεκάτ, δήλωσε ότι ήρθε η ώρα για λήψη αποφάσεων επί μιας ειρηνευτικής συμφωνίας.

Το Ισραήλ προτιμά απ’ ευθείας συνομιλίες, αλλά δήλωσε ότι ακόμη και οι έμμεσες συνομιλίες αποτελούν βήμα προς τα εμπρός.

Ο κ. Μίτσελ θα έχει συνομιλίες και πάλι σήμερα με τον κ. Νετανιάχου, πριν μεταβεί στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης για συνομιλίες με τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο, Μαχμούντ Αμπάς.

One Stop News

No comments:

Post a Comment