Pages

.

Τι είπε ο Πάγκαλος στην Ρόδο

Το μήνυμα της αναγκαιότητας να λάβει η κυβέρνηση δρακόντεια μέτρα λιτότητας και μάλιστα χωρίς περιθώρια εναλλακτικών επιλογών τόνισε στην ομιλία του χθες σε εκδηλώσεις εορτασμού της 62ης επετείου της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου, στη Ρόδο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θόδωρος Πάγκαλος.

"Τα οικονομικά μέτρα είναι εξαιρετικά δύσκολα και δεν είναι ευχάριστα σε κανέναν αλλά θα πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν υπάρχει ευχέρεια επιλογής" είπε ο Θ.Πάγκαλος.

Χαρακτήρισε τα μέτρα επώδυνα και καθόλου ευχάριστα, ωστόσο υπογράμμισε ότι "αν δεν πράτταμε αναλόγως, θα βρισκόμασταν σε ταμειακή αδυναμία".

"Δεν είμαι καθόλου ευτυχής για την κατάσταση αυτή. Όπως κάθε πολιτικός, θα προτιμούσα να υπήρχαν χρήματα για δημόσιες επενδύσεις", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Θ.Πάγκαλος, ενώ άφησε αιχμές για τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση της ΝΔ. "Τα μέτρα που αντιπρότεινε η προηγούμενη κυβέρνηση είναι έωλα και αναξιόπιστα".

Αρνητικός εμφανίστηκε απέναντι στα σενάρια που θέλουν το διχασμό και τη διάσπαση του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι "θα ήταν καλό να μην προσβλέπουν κάποιοι στο θυμικό. Η κυβέρνηση και εγώ προσωπικά έχουμε εμπιστοσύνη στον μέσο Έλληνα πολίτη και ξέρουμε ότι έχει καταλάβει την πραγματικότητα και δεν θέλει λύσεις ευκολίας που οδηγούν στην καταστροφή".

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του προέδρου του Συνασπισμού κ. Τσίπρα περί ερασιτεχνών οικονομολόγων τόνισε ότι "ο ελληνικός λαός δεν νομίζει ότι ο κ. Τσίπρας και οι συνεργάτες του μετά και την έφοδο στους Ευζώνους είναι επαγγελματίες οικονομολόγοι".

Για το ενδεχόμενο περικοπής του 14ου μισθού και στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να υπάρχει συσχετισμός με τα αναγκαία μέτρα που ελήφθησαν στο δημόσιο τομέα.

"Εάν αυτό βοηθά την ανταγωνιστικότητα τότε είναι ένα θέμα που πρέπει να δουν εργοδότες και εργαζόμενοι, αν και είναι σίγουρο ότι η μείωση των αμοιβών αυξάνει την ανταγωνιστικότητα", συμπλήρωσε ο Θ.Πάγκαλος.

One Stop News

No comments:

Post a Comment