Pages

.

Οι ΗΠΑ καταδικάζουν τις εποικιστικές δραστηριότητες του Ισραήλ

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, καταδίκασε την απόφαση του Ισραήλ να εγκρίνει την κατασκευή νέων οικισμών στην διαφιλονικουμένη ανατολική Ιερουσαλήμ. Το Ισραήλ εξέδωσε την εν λόγω ανακοίνωση την Τρίτη, καθώς ο κ. Μπάιντεν βρισκόταν στη Μέση Ανατολή σε μία προσπάθεια επανέναρξης των ειρηνευτικών συνομιλιών.

Ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος δήλωσε ότι «το περιεχόμενο και η επιλογή της συγκεκριμένης χρονικής στιγμής» για την ανακοίνωση αυτή του Ισραήλ αποτελεί βήμα που υποσκάπτει την εμπιστοσύνη που χρειάζεται για τη διεξαγωγή των διαπραγματεύσεων. Ο κ. Μπάιντεν εξέδωσε αυτή την ανακοίνωση μετά από δείπνο που είχε τη Τρίτη το βράδυ στην Ιερουσαλήμ, με τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό, Βενιαμίν Νετανιάχου.

Ο Υπουργός Εσωτερικών του Ισραήλ, Ελί Γισάι, απάντησε λέγοντας ότι η ανακοίνωση ήταν διαδικαστική και δεν συνδέεται με την επίσκεψη Μπάιντεν στη Μέση Ανατολή.

Νωρίτερα την Τρίτη το Ισραήλ ενέκρινε την κατασκευή 1.600 νέων συγκροτημάτων κατοικιών. Σύμβουλος του Παλαιστίνιου Προέδρου, Μαχμούντ Αμπάς, δήλωσε ότι η απόφαση θέτει εμπόδια στην επανέναρξη των Ισραηλο-Παλαιστινιακών ειρηνευτικών συνομιλιών.

One Stop News

No comments:

Post a Comment